Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

Soku11 z kierownicą to celuj w jakąś markową używkę ( Magura, Rental ), takie tanie stalowe mają jedną zalete jak się wygną to łatwo je naprostować, kijem albo z buta, nic więcej. Pokrzywionych tomaseli to mam kilka. Fabryczne stalowe też są do kitu. Takie dobre markowe się nie wyginają, jeśli uderzenie jest za mocne i kiera nie wytrzyma to pęka ale to musi być fest kraksa.

Soku11 z kierownicą to celuj w jakąś markową używkę ( Magura, Rental ), takie tanie stalowe mają jedną zalete jak się wygną to łatwo je naprostować, kijem albo z buta, nic więcej. Pokrzywionych tomaseli to mam kilka. Fabryczne stalowe też są do kitu. Takie dobre markowe się nie wyginają, jeśli uderzenie jest za mocne i kiera nie wytrzyma to pęka ale to musi być fest kraksa.

No i z tym sie nie zgodze ze fabryczne sa do kitu moja dr walnela calym ciezarem pionowo o beton i pierwsza rzecz ktora miala z betonem stycznosc byla kierownica takze moim zdaniem sa cholernie wytrzymale :)

Pytanka. Chyba wracam do DRki 350 i mam pare pytan ktore mnie ciagle nurtowaly gdy ujezdzlaem ten motocykl. Odpalajac swoja DRke na ssaniu gdy silnik byl jeszce zimny to obroty strasznie mi szly w gore jakies 4 - 5 tys. obr. na min. To normalne? Kolejna sprawa czy stalowy oplot hamulcowy odczuwalnie polepsza sile hamowania? Czytajac jakis amerykanski artykul o DR 350 natrafilem na rzecz ktora mnie zaintrygowala. Mianowicie wlasciciel wywalil akumulator i wsadzil takie cos: http://www.jpcycles.com/productgroup.aspx?...5C3&brand=burly

Tak sie zastanawiam czy by warto takie cos zakupic bo nie wiem czy wywalajac akumulator bez zadnych dodatkowych czynnosci nie wplynie to zle na motocykl? Co o tym sadzicie (prosze w tej kwestii o fachowa porade osob znajacych sie na rzeczy)

Edytowane przez JACA

Pytanka. Chyba wracam do DRki 350 i mam pare pytan ktore mnie ciagle nurtowaly gdy ujezdzlaem ten motocykl. Odpalajac swoja DRke na ssaniu gdy silnik byl jeszce zimny to obroty strasznie mi szly w gore jakies 4 - 5 tys. obr. na min. To normalne? Kolejna sprawa czy stalowy oplot hamulcowy odczuwalnie polepsza sile hamowania? Czytajac jakis amerykanski artykul o DR 350 natrafilem na rzecz ktora mnie zaintrygowala. Mianowicie wlasciciel wywalil akumulator i wsadzil takie cos: http://www.jpcycles.com/productgroup.aspx?...5C3&brand=burly

Tak sie zastanawiam czy by warto takie cos zakupic bo nie wiem czy wywalajac akumulator bez zadnych dodatkowych czynnosci nie wplynie to zle na motocykl? Co o tym sadzicie (prosze w tej kwestii o fachowa porade osob znajacych sie na rzeczy)

Z tymi obrotami to raczej nienormalne.Powino byc w 2 stronę. A odnośnie patentu bez akumulatora tamten bajer to nic innego jak duży kondensator dla małego buforowania, praktycznie miniaturowy akumulator.Powszechnie i fabrycznie stosowane to było naprzykład w xr.

Hmpf... Mi tam obroty wzrastaja jak odpalam zimny moto na ssaniu.... Nie wiem jak dla was ale dla mnie to calkowicie normalne :biggrin: We wszystkich moto jakie mialem zarowno ja jak i moi znajomi tak bylo ze obroty wzrastaly po wlaczeniu ssania :) POZDRO

Pozdrawiam.

Wiadomo ze na ssaniu obroty leca w gore ale wydaje mi sie ze mialem jednak za wysokie bo az takiego wzrostu nie powinno byc... kurde a jest piekna DRka na allegro, sprowadzona za 5300 zl. rocznik 91. Ten model wedlug mnie jest najladniejszy :icon_mrgreen:

Ssanie ma co najmniej 3 pozycje ,zalezy jak bardzo wyrobiona jest zapadka, a co do obrotow u mnie na pelnym ssaniu tuz po odpaleniu okolo 2000 obrotow, w miare nagrzewania troche wzrastaja, a na 4000 utrzymuja sie jezeli dodam gazu przy pelnym sasaniu.