Baza Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Mam do kupienia HONDĘ CB 450S z 1989 roku.Powiem że stan jest bardzo dobry poza bakiem który jest do pomalowania i ogólnie kilka poprawek lakierniczych które nie są tu żadnym problemem(rama była czerwona a jest na czarno z niedociągnięciami więc można by ją pociągnąć)ale mniejsza z tym.Otóż motor jest do zarejestrowania bo przywieziony z niemiec.Silnik naprawdę perfect bo idzie pięknie.Cena: 3200zł.JAk sprzedam MZ i dołożę to bym kupił jeśli się opłaca.Doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 pamiętaj że koszta rejestracji to ok. 100zł. (jeśli jest prosto z Niemiec) honda cb450s to moje marzenie i na przyszły rok taką kupuje. jak się skusisz to się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Miałeś chyba na myśli około 1000zł a nie 100?Tak czy inaczej dalej nie wiem czy to się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 dokładnie sorki. 1000zł zabrakło mi jednego zera. jeśli silnik jest ok. (zwruć uwage na sprzęgiełko rozrusznika bo to często pada) to cena niejest wysoka. wejdz na www.allegro.pl i wpisz cb 450s w tej chwili jest chyba z 7 motocykli wystawionych. porównaj sobie ceny. w sumie to ta twoja jest najtańsza z jaką się spotkałem więc uwarzaj żeby to nie była mina. sprawdz sobie te z allegro bo z opłatami wyjdzie ci ok. 4200 a na allegro są już zarejstrowane w polsce za 4500 (a możesz jeszcze coś stargować.) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Tak tylko ten motor znam bardzo dobrze jest w świetnym stanie technicznym.Należy do mojego znajomego dziś nim jeździłem cały dzień. Jeszcze jedno co mnie bardzo interesuje.Wydaje mi się że jest zdławiony(w końcu przywieziony z niemiec)ponieważ powyżej 5500-6000 obrt nie chce jechać i we dwójkę dziś jechałem 120 i już się nie zabardzo brał do rozpędzania.Chyba że się mylę? może wypowie się ktoś kto ma cb 450S?A jeśli nie mylę się to proszę mi powiedzieć w jaki sposób przebiega oddławienie cb450? czy jest to kosztowne czy np. same dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 jeśli takie są objawy to dokładnie tak. muj gsx 400e był dławiony do 27KM i rozpędzał się w pojedynke do maks 130km/h. hondy były dławione tak samo (do 27km) po rozblokowaniu to honda powinna wyciskać około 170km/h ale rozblowowanie wiąże się z dużymi kosztami i rozpołowieniem silnika wieć jest nie opłacalne. (ja już więcej nie kupie dławionego motocykla bo jedyne o czym się myśli jak się taki kupi to jak by to było jak by był odblokowany...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Jak to rozpoławianie silnika? Po co? przecież nie ma blokady na wale.Dławienie następuje przez wstawienie dysz w gaźniku o mniejszej przepustowości. Zmianie króćców ssących albo dławienie na wydechu.Chcę się dowiedzieć jak jest konkretnie w CB 450S bo wiem że w CB 750 np. trzeba wymieniać króćce.Ale prosiłbym o wypowiedź kogoś kto ma cb 450S albo jeszcze lepiej kogoś kto już przeprowadzał taki zabieg i wie co trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 cb450 najprawdopodobniej jest dławiona na wałkach rozrządu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 stary prosze:http://hondacb450s.w.interia.pl/cb/Cb_450s.htm wymiana wałka rozrządu. dlatego rozpoławianie silnika. poczytaj sobie te stronke bo na niej jest chyba wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 cb 450 była dławiona wałkami rozrządu tylko wymiana wałków cb500 były dławione na gaźnikach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 mati1411 piękne dzięki za tę stronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi