Wulkan Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Czesc! Etam zaraz cisnienei by mi skakalo :D Tylko nieswojo mi sie zrobilo :P Jasne, ze cisnienie tam i jakowes jest, ale chyba cos nie w temacie z tym cisnieniem kolega -radziok16- napsal, albo po prostu zesmy se nie zrozumieli i takiej mozliwosci takze nie wykluczam. To ze czasami olej wywala gdzie tylko sie da moze byc spowodowane za duzym cisneiniem ( w skrzyni korbowej, czyl i, ,pod tlokiem" ale przy rozsadnie ( nie koniecznie scisle wg, zalecen fabryki) ustawionej odmie, cisnie nie owe utrzymuje se w normie i nie jest za duze. Chyba ze ktos przerabia odme i montuje ,,turboodme" gdziestam w paru miejscach silnika i to nie dziala, to trudno . Albo po prostu montuje alternator napedzany z walu silnika i wywala kolko psrednie napedu pradnicy, bedace zarazem zaworem obrotowym sterujacym otwrciami i zamknieciami odmy i na domiar zlego zaslepia odwor po odmie, to niech sie nie dziwi ze ma za duze cisnienie :P To samo moze sie dziac, przy zajechanych perscieniach tłokowych... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 23 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Panowie normalnie w głuchy telefon można by się z wami bawić... :D kolego radziuk16 jak napisałem 1000 to miałem na myśli to co kolega MOC ma w logu :arrow: taki skrót myślowy odnoszący się do CWS M111... ja z ojcem już 3 rok 600 męczymy w piwnicy ale jeszcze końca nie widać.a tak poza tym to widzę że nie ma nadzieji dla mojego avo...pozdro :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 faktycznie zle zrozumielismy sie i male sprostowanie bartek20 BSA A65 tylko nie radziuk :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Czesc! MAsz AVO, jak kochasz ten motor, i potrafis zposwiecic mu swoj czas i dutki, majac swiadomosc ze top sie tak latwo nie zwroci, to jasne ze go dopieszczaj. Koledzy doradili mnie jwiecej co i jak, Ale to sa zmiany kosmetyczne.CHyba wiem o co Ci Bartek chodzi z tymi osiagami, sam posiadam Junaka, na oko oryginalnego, ale wypierd ma lepszy, tylk oze to troche wieksz a przerobka byla, i jednorazowa, wiecej tego nie zrobie. Bo faktycznie z akase jaka sie wpakuje w Junaka, zeby go przerobic/jezdzic, mozna spokojnie kupic uzywana japonie o osiagach i tak przywyzszajacych rezultat naszych ,,tuningow". Caly czas pozostaje pytanie: ,,po co?" Zdania sa podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Junak M07' date='M10, M-72, DKW NZ250, CWS M111 - juz wkrótce[/quote']tyle koneserskich sprzętów... warszawa... tajemnica związana z poszerzeniem kolekcji o Sokoła 1000... hmmm... WIEM MOC'U :!: :!: :!: Pracujesz w Norblinie i tam oprowadzasz wycieczki po muzeum motoryzacji :-D :-D :-D :-D :mrgreen: :mrgreen: stąd ten podpis ;-)<ten post nie jest pisany pod wpływem jakiejkolwiek zawiści ze strony mojej jakby co :-)> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 23 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Caly czas pozostaje pytanie: ' date=',po co?" [/quote']powiedzcie mi po co angole rasowali wszystko co im w łapy wpadło??tu chodzi, jak już wcześniej mówiłem, żeby mieć to swoje cacuszko, jedyne pod słońcem, to tak jak z Harckami - po co je przerabiać jak już tylko wyjdą z fabryki... żeby były piękniejsze szybsze, żeby ładniej brzmiały... jak masz dziecko również chcesz aby było wyjątkowe, najbardziej uzdolnione... :D co do kasy to już przestałem liczyć... po co się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Czesc! jak masz dziecko również chcesz aby było wyjątkowe' date=' najbardziej uzdolnione... [/quote'] Wszystko rozumiem, tylko to dziecko (AVO) to juz stary ,,koń" po 40- stce :D co do kasy to już przestałem liczyć... po co się denerwować I to jest IMO jedynie sluszna opcja, coby zawczasu nie osiwiec :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Junak M07' date='M10' date=' M-72, DKW NZ250, CWS M111 - juz wkrótce[/quote'']tyle koneserskich sprzętów... warszawa... tajemnica związana z poszerzeniem kolekcji o Sokoła 1000... hmmm... WIEM MOC'U :!: :!: :!: Pracujesz w Norblinie i tam oprowadzasz wycieczki po muzeum motoryzacji :-D :-D :-D :-D :mrgreen: :mrgreen: stąd ten podpis ;-)<ten post nie jest pisany pod wpływem jakiejkolwiek zawiści ze strony mojej jakby co :-)> kurcze rozgryzles mnie :oops: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 8) mów mi Sherlock :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi