Skocz do zawartości

Tłumik przelotowy

Adam
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja apropo tego, że sportowe tłumniki są zupełnie puste w środku.

To tak mój brat miał bodajże 4 lata temu motorower (ta motorower to on z dowodu był) 50ccm sprowadzony z Włoch po całkowitym tuningu Polini (marki chyba nie musze zachwalać). Sprawa wygladała tak, że moto kręciło się na obrotomierzu tak, że wskazówka wchodziła prawie na sciężkę skąd zaczynała swoją podróż ku niebiańskim obrotom, motorek sunął 115km/h, może to nie niebotyczna prędkość, ale w tempie w jakim to robił, to żadna 50 nawet w pół tego nie potrafi.

Wracajac do tematu tłumnik także firmy Polini był wykonany z plastiku jakiegoś nie topliwego, był rozbieralny, i ważył prawie nic. W środku NIE był pusty nie potrafie wam tego opisać bo juz zapomniałem ten widok ale powtarzam NIe był pusty!

Co do dźwięku to osobiście nie słyszałem, żadnego dwusówa na żywo, który chodziłby lepiej. Niby pierdziawka, ale z takim impetem i tonem coś pięknego. :P

Motor nazywał się ....Malaguti RST 50

nie, to nic nie daje wedlug mnie. Robilem proby na sportowej koncowce Gianelli i na oryginalnym zablokowanym wydechu. Zadnej roznicy nie odczulem. Najpierw trzeba cos zrobic z gruchą a potem bawic sie z koncowka.

Pozdrawiam

Mam zamiar nieco rozszczelnić połączenie między dyfuzorem a końcówką dla uzyskania lepszego dźwięku :rolleyes:

napewno to nie pogorszy osiągów?

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

jesli zostawi dyfuzor od rs i przyspawa tlumik od 600 (jesli mial tlumik od rs orginalny czyli najczesciej duszony to poczuje roznice) Ale dyfuzor musi byc bo motocykl oslabnie. Daje przyklad swojego mtx-a orginalna koncowka wazyla z 2kg kupilem koncowke gianelli przelotowke i co sie okazalo motocykl lepiej szedl czemu? bo najczesciej 2T jest przyblokowany na koncowce.

WLD_Wlodi

W 2t mozesz nawet jezdzic bez tlumika wazne zeby byl tylko dyfuzor tlumik jest po to zeby tylko go wyciszal.

Jesli bedizesz mial zasyfiona lub zablokowana koncowke i ja sciagniesz to odczujesz roznice.

WLD_Wlodi

W 2t mozesz nawet jezdzic bez tlumika wazne zeby byl tylko dyfuzor tlumik jest po to zeby tylko go wyciszal.

Jesli bedizesz mial zasyfiona lub zablokowana koncowke i ja sciagniesz to odczujesz roznice.

Ok, dzięki. Właśnie o to mi chodziło :flesje:

:banghead:

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl