PAWEL----B Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 witam z gory informuje ze nie pytam na ile godzin starcza tlok tylko mam pytanie czy jest to jakos odczuwalne ze sie konczy i nalezy go wymienic czy ktos cos wie na ten temat tylko prosze o powazne odp osob pelnoletnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a wiec napewno wyczujesz czas zmiany tloka poniewaz moto jest wtedy duzo slabsze kompresja jest mala. Jesli masz nikasil na cylindrze to lepiej nie przeginac i zmieniac co (i tu zalezy od jazdy) 20 - moze i nawet 60 h. I to by było na tyle co ja ci moge powiedziec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wiem ze aprilia rx to nie cross ale jak ja miałem zwalony tłok to jak jechałem maxem to przy 10 tys czuć było takie hamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zielorz : Support Wiek: 15 tylko prosze o powazne odp osob pelnoletnich Uważajcie bo sie kolega oburzy ;) . Na zużytym tloku sprzet moze tez gorzej palic ale chyba jedyna dobra opcja zeby wymienic w pore tlok jest liczenie motogodzin, bo po prostu szkoda nikasilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zielorz : Support Wiek: 15 tylko prosze o powazne odp osob pelnoletnich Uważajcie bo sie kolega oburzy ;) . Na zużytym tloku sprzet moze tez gorzej palic ale chyba jedyna dobra opcja zeby wymienic w pore tlok jest liczenie motogodzin, bo po prostu szkoda nikasilu nikt sie nie oburzy tylko z doswiadczenia wiem ze niektorzy mlodsi uczestnicy forum pisza nie do konca realne odpowiedzi a ci co sie znaja to chwala im za to a co do odpalania to moze zle odpalac na zimnym czy na goracym silniku jezeli tlok slaby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 nigdy sie w sumie nie zastanawiałem....ale raczej jest to wyczuwalne w wiekszym zapotrzebowaniu na benzyne, co za tym idzie slabiej ciagnie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 moto jest słabsze, gorzej się odpala, niema kompresji , najlepiej zdjąc głowicę i sprawdzic czy jest bardzo luźny, jeśli tak to wymiana. Taki tłoczek może pęknąc i narobic bałaganu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Taki tłoczek może pęknąc i narobic bałaganuszkoda ze nienapisales tego 5 dni temu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 szkoda ze nienapisales tego 5 dni temu Evil or Very Mad trzeba było 5 dni temu napisac temat o tym Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja coprawda w MZ czyli nieco iinym sprzecie ;) mialem tak duze luzy na tloku ze zrobili mi szlif z nominalu na 2 :mrgreen: ale odpalała z pierwszego nawet po dwoch dniach..spalanie bylo znacznie wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ja coprawda w MZ czyli nieco iinym sprzecie ;) mialem tak duze luzy na tloku ze zrobili mi szlif z nominalu na 2 :mrgreen: ale odpalała z pierwszego nawet po dwoch dniach..spalanie bylo znacznie wieksze. sobekkk szkoda a co po silniku? wspolczuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 sobekkk szkoda a co po silniku? wspolczuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tzn wysypalo sie troche przez wydech [czesci pierscieni i tloka] i tyle... :? chociaz tyle ze to nie japonia i za 30 zeta bede mial nowe czesci 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 sobekkk szkoda a co po silniku? wspolczuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tzn wysypalo sie troche przez wydech [czesci pierscieni i tloka] i tyle... :? chociaz tyle ze to nie japonia i za 30 zeta bede mial nowe czesci 8) no ladnie ale przynajmniej bedzie nowy srodek ;) ;) :) :D :P :P :P :P :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi