Moto_boY Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ja tak samo jak Dominik polecam shell advance filter oil(czy jakos tak), jest gesty i w miare na dlugo starcza(tylko nanosic na czysty i suchy filtr bo na mokry,wilgotny kiepsko sie naklada- raz tak mialem wiec wiem na przyszlosc) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Jesli chodzi o osiagi to moze ci sie dostac syf do gaznika a potem to raczej sami wjecie co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 tylko nanosic na czysty i suchy filtr bo na mokry,wilgotny kiepsko sie naklada- raz tak mialem wiec wiem na przyszlosc) Wkładanie niewysuszonego filtra powietrza po myciu do dwusuwa to bardzo duże ryzyko zatarcia silnika, więc nigdy tego nie róbcie. Z drugiej strony nałożenie odpowiedniego oleju zapobiega łapaniu przez filter wody przy większych przeprawach błotno-wodnych. Tym większe ma więc znaczenie dla żywotności silnika i jego bezpieczeństwa odpowiednie naoliwienie filtra powietrza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 tzn. chodzilo mi o to ze raz mialem troche wilgotny filtr i w zwiazku z tym gorzej naoliwialo sie go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No wiem, tak tylko powiedziałem dla tych ktorzy chcieliby po myciu od razu śmigać ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No wiem, tak tylko powiedziałem dla tych ktorzy chcieliby po myciu od razu śmigać to zostaje suszarka do wlosow ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Na słońcu wyprany filtr schnie max w 15 minut, trzeba tylko pamiętać, aby co kilka minut go obracać mokrą stronę do słońca. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 obracac mokra strona albo poprostu wyciskac mokra strone(gdy zbytnio slonce nie pali... :twisted: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 a powiedzcie mi czym myc ten filterek ???? :roll: musi byc jakis specjalny plyn do czyszczenia filtrow powietrza czy moze byc np. plyn do mycia naczyn???? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 a powiedzcie mi czym myc ten filterek ???? musi byc jakis specjalny plyn do czyszczenia filtrow powietrza czy moze byc np. plyn do mycia naczyn???? W ludwiku albo czymś podobnym, ładnie pachnie i schodzi pył ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 niektorzy myja w benzynie ale to ponoc skraca czas zycia filtra ludiwk i goraca woda to dobry sposob ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Co do gąbek w środku to sie nie znam ale padło pytanie czy spadną osiągi przez to?Moje zdanie jest takie, że lesli filtr co nawalił to osiągi mogą sie tylko podnieść(chyba że jest zatkany) :twisted: pozdrawiam powiem tylko tyle ze jak ja kupowalem dtke to gosciu mnie zapewnil ze all blokady sa zdjete, ze jest filtr(ktorego nie widzialem), ale widzialem za to ze byly zrobione dziury w oslonce ktore znajduja sie nad filtrem(po to jak mnie zapewnial gosciu aby dodac mocy sprzetowi)... Jednak jak przyjechalem do domu po kilku przejarzszczkach zdjelem siedzene odkrecilem ta oslonke patrze i mowie gdzie jest k**** ten filtr?? 8O cieszylem sie z tego jedynie powodu ze nic jeszcze mi nie wlecialo do silnika.Na drugi dzien zamowilem filtr i po kilku dnaich go zalozylem, bardzi sie zdzwilem gdy moc sie poprawila(sadze ze mialy na to wplyw takze te dziury ktore byly na oslonce poniewaz jak ni bylo filtra za duzo powietrza sie dostawalo)...ale to tylko moje spostrzezeniePzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 a powiedzcie mi w czym myjecie filtr gabkowy?? bo ja myje w roznie, raz w benzynie ekstrakcyjnej, (bardzo szkodliwe dla gabki, ale za to luks myje) lub w specjalnych castrola srodkach czyszczacych(bardzo drogie) zas na motox pisza zeby myc w wodzie z plynem do naczun( ale szczerze mowiac to WOGOLE NIC NIE IDZIE) i jak bym mial byc z plynem do naczyn do bym chyba musial szorowac z pol godziny, WIEC PYTAM WAS JAKIE MACIE SPOSOBY !! [ Dopisane: 28-08-2005, 13:30 ]znaczy patenty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 goraca woda i ludwik wzucasz i tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 no co ty to ani pur ludwik ani zadne plyny nie zwalcza takiego brudu jak mam ja hehe ale powiem ci ze w benzynce myje 2-3 minuty i gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi