motor Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 witamco możecie powiedzieć o tym motocyklu?sa jacys uzytkownicy tego motoru?czy jest to skomplikowana maszyna dla młodego mechanika "grzebiącego" jedynie w WSk 3 i Cz 350? która wersja cieszy się najlepszą opinią - IŻ 49 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 To może ja kilka słów, bo choc sam coprawda nie miałem, ale troche w tym grzebałem, bo koleś miał. Iż 49 cieszy się najwieksza estyma, z racji swojej klasycznej linii i podobieństwa do Dekawki. Iż 56 Planeta i późniejsze Jupitery, to juz były dość siermiężne maszyny dla wsi. Wykonanie ich jest typowe dla sowieckiej techniki, niedokładne, słabe materiały, kiepka elektryka. Ale sprzęt jest prościutki w budowie, jak bawiłeś się juz z innymi dwusuwami. dasz se radę spoko. Dobrze wyremontowany, jeśli ma paliwo i iskrę na świecy, to raczej jedzie i nie jest łatwy do zarżnięcia. Ale jak ze wszystkimi rusami- nie znasz dnia ani godziny kiedy Ci coś walnie. To tyle na razie. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Spokojnie sobie poradzisz. To co jest istotonie to dokładna regulacja także regulatora napięcia - wtedy na oryginalnej elektryce można jeździc całyczas na światłach pradu wystarcza - o ile jeździ się na żarówkach o mocy takiej jak podana w instrukcji.Istotne jest też przy kupnie aby zwrócić uwagę na skrzynię biegów czy działa prawidłowo - czesto karter jest składakiem z różnych silników (połówki i dekiel skrzyni biegów) skrzynia wtedy nigdy nie zadziała poprawnie bo otwory na łożysja nie będą współosiowo.Łatwo to poznac bo każdy element ma nabity numer - jezeli wszystkie maja ten sam to powinno być ok.p.s.Skrzynie można zdemontować bez wyjmowania silnika z ramy - jak w moto GP :-D Swoją droga Iż 49 to zajebisty motorek - mam nadzieję że kiedyś znowu wejdę w jego posiadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motor Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 jaka była by rozsądna cena za tego typu motor w wózkiem oraz bez wozka?to trudne pytanie wiem.......... :roll: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Pamiętam że kiedyś poisaliśmy o Iżach ale czemu nie pisać dalej 8) .Jeździłem Iżem z 1957roku po lekkich modyfikacjach polegających na założeniu cylindra i głowicy od Iż 56.Jakoś lepiej się zbierał przy wyprzedzaniu ciężarówek hehe.Przez dwa lata jazdy tylko raz mi stanoł na drodze bo odkręciła się śruba od kowadełka i zwiększyła się przerwa...Sprzęt nie wymagający nadmiernej uwagi i zdolności warsztatowych.MAłe spalanie, kultowy wygląd i ten odprężnik na paradach 8) Chcesz ruska mało palącego i ładnego to kupuj Iża 49Pozdro ;) Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 jaka była by rozsądna cena za tego typu motor w wózkiem oraz bez wozka?to trudne pytanie wiem.......... :roll: :roll: wszystko zalezy jaki stan, ale z wozkiem jak uda ci sie kupic za 2KPLN to bedzie niezle...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motor Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 jótro byc może pojade obejrzez jednego iżą 56. 500 złoty za niego chcena chodzienie weim na co zabardzo zwrócić uwage ,pozatym co pisaliście wczesniej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 Mówią Ci ludzie żebys kupił Iża 49, ty Ty bedziesz 56 kupował... 56 jest zwyczajnie brzydki... Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motor Opublikowano 26 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 .........teraz sie zgadzam, 56 w rzeczywistosci wygląda gorzej od 49 8O ten który widziałem był w opłakanym stanie bez akumulatora, po wielu pprzeróbkach, sporo częsci nieoryginalnych:kierownica,lampa..)zrezygnowałem..........pomimo ze mało sie udzielam na forum..jestem posiadaczem CZ 350,wsk 125, MZ tropika 250(od jakiś 6-7 latek) ,wszystkie motorki stan bdb/db :) , każdą maszyne naprawiam sam, a zaczynałem od poziomu wsk której to niewiedziałem jak odpalić ,gdzie sprzęgło ,gdzie sie zmienia biegi itp.itd .....musze jednka przyznac ze powoli zaczynam miec dosyć ,to moze zaduże slowo :) motorków pochodzenia demoludowego 2t.......mysle o japończyku......... Ale to jusz dyskusja na inne ,długie tematy..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 a cos ty myslal ze ktos sprzeda ci cos dobrego za grosze....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi