adamuh Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Jak wyzej.Chcie kupic Etke i sie zastanawiam jakie sa roznice miedzy tymi dwoma motorkami... I pytanko czy mozna zamonotwac zbiornik paliwa od 251 do 250???? Z gory dzieki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...ghlight=250+251 Tak ogólnie inne ramy(w ogóle 250 jest dłuższa),inne cylindry,układy wydechowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Popatrz w archiwum bo jest tego sporona ten temat.P.S.251 ma odciążony przód, jest krótsza w porównaniu do 250. Silnik taki sam.250 jest lepsza w trasy zaś 251 w miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Silnik taki sam.. Właśnie do końca nie jest taki sam bo ze względu na inną długość układu wydechowego mają różne kanały w cylindrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 251 ma ta sama dlugosc co 250. mowa tu o rozstawie osi (kol). roznica moze byc z 3cm, ale to zalezy od wyciagniecia lancucha. 251 ma wiekszy kat pochylenia glowi ramy, stad jest krotsza pod bakiem i dlatego wydaje sie mniejsza (bo w tym miejscu jest). jezeli chodzi natomiast o siedzisko to jest prawie tej samej dlugosci, przy czym 250 zakonczone jest spadkiem na zewnatrz a w 251 do srodka przez co znowu wydaje sie krotsze. 251 zawsze maja zaplon elektroniczny (przynajmniej powinny). maja inny cylinder, kolanko i tlumik. o kole z tylu mowic chyba nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamuh Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 a jak jest z biegami??? SLyszalem kiedys ze 251 ma 5 biegowprawda to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Obie mają 5 biegów,tylko stare TS 250 miały 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamuh Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 aa to ci dopiero..a ja myslalem ze to tak jak w swietej pamieci zJawieno no to chyba jutro o tej porze bedzie 250 pucowana w garazu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Mi sie wydaje żę 251 jest lepsza a pozatem 251 ma już chyba moduł ale właśnie nie jetsem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Mi sie wydaje żę 251 jest lepsza a pozatem 251 ma już chyba moduł ale właśnie nie jetsem pewien. Jak nie jestes pewien to sie nie udzielaj Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 modul wprowadzono we wszystkich etz pod koniec 1988, czyli maja go wszystkie 251 (produkcje ich rozpoczeto w 1989) i 250 wyprodukowane w 1988-1989. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 etz 251 - zdecydowanie krótsza przez co:- na 1 w dwie osoby przy kręceniu do 5000obr wstaje na koło- na zakrecie przy ostrym dodaniu gazu tył może wyprzedzic przód- jadąc w 2 osoby przód jest odciążony a tył konkretnie dociążony a na zakrętach to wiadomo co się moze stać...- mało stabilna na prostych przy większych szybkościach-zajebiście zwrotnaetz 250 zdecydowanie dłuższa przez co:- trudniej ja na koło postawić- kanapa 2,5 osobowa :buttrock:- stabilna na prostej i w zakretach- 10kg cięższa od 251 (czuc to szczególnie w terenie)- długa i mały promień skrętu a co za tym idzie jak wewalisz sie nią w jakis wąski zaułek to się troche odreptasz i omanewrójesz niczym sie z tamtąd z nią wydostaniesz (np. w korku między autami) osobiście polecam etz 250. mimo jej wad wole ją od 251( przez to że jest krótka). dobrze się nią hula po asfalcie i w lekkim terenie. dużym plusem jest właśnie ta stabilność.pozdro Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 etz 251 - zdecydowanie krótsza etz 250 zdecydowanie dłuższa przez co:- 10kg cięższa od 251 (czuc to szczególnie w terenie)- długa i mały promień skrętu a co za tym idzie jak wewalisz sie nią w osobiście polecam etz 250. mimo jej wad wole ją od 251( przez to że jest krótka. dużym plusem jest właśnie ta stabilność.pozdro Troche sie pogubiłem :? Jest lepsza w tern bo waży 10 kg więcej 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Szczerze mówiąc dla mnie 250 w teren też jest lepsza, 251 jakoś się dziwnie prowadzi (może kwestia przyzwyczajenia), a poza tym kostka na 16 jest jak dla mnie trochę śmieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Szczerze mówiąc dla mnie 250 w teren też jest lepsza' date=' 251 jakoś się dziwnie prowadzi (może kwestia przyzwyczajenia), a poza tym kostka na 16 jest jak dla mnie trochę śmieszna.[/quote'] smieszna to jest mz etz w teren buhahahahah :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi