viader Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam wszystkich.. heh i znó problem... iskra piękna.. benzyna do cylindra się dostaje ale nie pali.. nawet nie próbuje.. rozrząd ustawiony prawidłowo... gaźńik i zapłon wedle wszelkich tutaj uzyskanych rad.. co można jeszcze sprawdzić?? co zmieniać?? ja już nie mam pojęcia co zrobić.. :-(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 witaj! pamiętaj o tym, ze w cylindrze w suwie sprężania świeca ma troche inne warunki pracy. jeżeli wykręcona świeca daje iskrę to nie jest na 100% pewne ze da ją wewnątrz cylindra przy dużym ciśnieniu. ja tak miałem w uralu. poszukaj innej świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viader Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 hmm przyznam się że tego niewiedziałem... do tej pory bawiłem się dwusówami... ale tutaj mam dwie świece i obie mogą nie dawać mi iskry??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CC-RED Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 miałem podobnie i zakup nowej prawidłowo dobranej świecy dał 100% efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 zakup nowej prawidłowo dobranej świecy dał 100% efekt Ja NIGDY nie kupowałem nowych świec i jak narazie to nie mam zamiaru. Umnie Junaki i nie tylko chodzą jedynie na świecach Boscha (urzywanych nie nowych). Na żadnej innej Iskrze nie szło odpalić motoru.A jeszcze jaki masz zapłon Bateryjny?? Załóż inną świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viader Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 mhm mam zapłon bateryjny... cewka dwubiegunowa.. no jezeli chodzi o świece to obie są iskry... jedna stara - bo nie od dzisiaj się bawię w motorki. .a drugą kupiłem nową bo wszystkie są z krótkimi gwintami - więc kupiłem tą z długim... i moto niepali :/Dzięki za rady i pozdrawiam... muszę w takim razie jeszcze poszukać gdzieśświec :-) i znó nastałą nadzieja ;-) [ Dopisane: 19-08-2005, 21:45 ]A mam jeszcze pytanie.. jaka powinna być przerwa na świecy w Junaku?? czy jest jakaś przy tym różnica czy posiadam zapłon bateryjny czy iskrownik?? Ile powinna wynosić przerwa na świecy?? Pozdrawiam Już gadaaaa zarąbiście!! :-) ale gaśnie bo mi przedmuchuje gaźnik :/ muszę gdzieś wykombinować uszczelkę pod komorępływakową.. ma ktoś jakieś doświadczenia z tym?? jakie uszczelki - od czego stosujece??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi