Domel Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Sprzedałem swoją MZ i jakoś jesienią planuje sprowadzić sobie cos z niemiec(a ze względu na kase będzie to raczej coś z tych motocykli).Jak GS 500 było tłumione to wiem ale co do tych motocykli to nie znalazłem za dużo czy by było sporo roboty przy ewentualnym przywracaniu mocy.Głównie chodzi mi czy są to w miare łatwe rzeczy jak jakieś zmiany dysz itp. czy któryś z nich był dławiony np.wałkami rorządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turadek Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja sprowadzilem CB500.Moto bylo zdlawione na 23kw. Wymiana kroccow pomaga, czasami trzeba wymienic dysze glowne w gazniku (ja tego nie robilem).Wymienilem krocce, wzrost mocy bardzo odczuwalny.Zajrzyj na stronkehttp://www.hondacb500.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Hej,niedawno kupiłem zdławioną do 50KM XJ 600 Diversion, rocznik '98. Wstępnie dowiadywałem się o sposób tłumienia i są 3 wersje:1. Mitsu Polska - tylko wymiana gaźników, koszt bagatela 6500 PLN2. Blokada, kryzy na dolocie i tylko to. Sprawdzę to w najbliższym czasie jak będę robił serwis i dam znać.3. Blokada na dolocie i tłumikach. Tu porównywałem oznaczenia swoich tłumików i wersji otwartej - są identyczne więc to chyba nie to, przynajmniej w wersji 37 kW, były mocniej zdławione.Może ktoś wie coś więcej?PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaal Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam. Mam ten sam problem co Domel, sprzedałem swoją etz 250 i chce sobie kupić któregos z wyżej wymienionych sprzętów. Ostatnio trafiłem na fajną gpz 500 z 1990 roku. Okazało się, że jest to wersja 20kw odblokowana na 25kw. Kto wie jak to odblokować na oryginalne 44kw???? I jaki jest tego koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Tutaj znalazłem coś na temat blokady GPZ 500 http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...z500/gpz500.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaal Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Dzięki Domel naprawde fajna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi