Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Siema!Mam ogara 200 i zrobiłem odławienie silnika. (ustawiony zapłon na 2 mm przed GMP, skrócone kolanko wydechu o 10cm, z dyszą 68, zębatka zdawcza 12z , z rozpiłowane kolanko gaźnika, stożkowy filtr powietrza [mam nominalny cylinder i tłok])I jakoś nie czuje żemy moc mojego motorka wzrosła z 2KM do 3,5.V-max wynosi ok 48 km/h.Czy coś jeszcze musze zrobić żeby moc wzrosła?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.wwo Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A wyjąłeś bebechy z tłumika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 chodzi o ten wkład co jest w środku?? [ Dopisane: 16-08-2005, 16:40 ]Jeśli chodzi o ten wkłąd to go nie wyciągałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Tak. Chodzi o ten wklad. Czy poczules jakas rozniece w przyspieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Po tych zabiegach oddławiania silnika odczułem nie wielką różnice w przyspieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 mój ogar lepiej chodził z tym wkładem.... może spróbuj przeczyścić tłumik... albo może przydał by się już remoncik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Główny remont silnika miałem rok temu (wymieniłem w nim wszystko co się dało) A tłumik jest czysty bo go czyściłem na wiosne [ Dopisane: 16-08-2005, 19:15 ]a i jeszcze coś!Od ok 2 tyg mój motorek jakoś powyżej 43km/h nie chce się rozpędzić chyba że z bardzo stromej góry. Pod górke pod którą zawsze wjeżdżałem na 1 biegu teraz dojeżdżam 1/3 tej górki i silnik dalej nie daje rady.Świeca jest koloru bardzo ciemnego brązu.Wiecie co jest nie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 a moze silniczka nie chcialo sie docierac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Silniczek jest dobrze dotarty zrobiłem na nim 900km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Tak szczerze mówiąc to te skracanie kolanka nic nie daje a może nawet moc zmniejszyć, i przestawienie tego zapłonu też mało daje można powiedzieć ze prawie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Tak szczerze mówiąc to te skracanie kolanka nic nie daje a może nawet moc zmniejszyć, i przestawienie tego zapłonu też mało daje można powiedzieć ze prawie nicKolezanka Ci to powiedziala?? :) Totalna bzdura. POprobuj roznie ustawiac zaplon oraz zobacz na ktorym rowku jest iglica. Sprawdz jeszcze wydech czy jest na 100% czysty bo wyglada na to ze jest przypchany (moze cos wpadlo :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Iglica jest na pierwszym rowku od dołu [ Dopisane: 16-08-2005, 22:02 ]Jutro pogrzebie przy nim. Może coś mi się uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 to pewnie dostaje za dużo paliwa................ podnieś iglice............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 jak podniose iglice to mi jeszcze wolniej będzie jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Mi sie wydaje, ze nie starannie wykonałes zabieg oddławiający. I zapewne niedokładnie wyregulowałes zapłon oraz gaźnik. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi