Skocz do zawartości

Pościg za motocyklistami

blankaP
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawaj łapówek, bo jest to sprzeczne z prawem. I nie będziesz miał wtedy żadnych wyrzutów sumienia, bo będziesz po prostu w porządku.

ja podpisze się obiema rękami za postulatem: 3 000 PLN/mc dla policjanta, zamiast 9 000/mc dla posła - poblem łapówek rozwiąże się sam,

pozdro600

Pompka.  

To takie samo stwierdzenie, że motocykliści to "dawcy" i nic więcej. Nie dawaj łapówek, bo jest to sprzeczne z prawem. I nie będziesz miał wtedy żadnych wyrzutów sumienia, bo będziesz po prostu w porządku.

zgadzam sie z przedmowca to okazja czyni zlodzieja i tak jesli ludzie nie dawali by to policja by nie brala!! a kwestja pensji policjantow to juz inna bajka

zgadzam sie z przedmowca to okazja czyni zlodzieja i tak jesli ludzie nie dawali by to policja by nie brala

A może jest odwrotnie? Gdyby policjanci nie brali toby kierowcy nie dawali?

Spróbuj dać policjantowi w łapę w rajchu albo w usa - wezmą, ale Ciebie w całości i do pudła. :-) Jest konkretny straszak, to ludzie jakby uczciwsi i "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie"... ;) :)

Jestem ciekawy po jakim czasie większości kierowom zabrali by prawko za punkty gdyby w łapę nie brali.Oczywiście nie każdy łamie przepisy i nie każdy policjant bierze w łapę.Ale osobiście jescze nigdy nie spotkałem się z sytuacją żeby nie wziął.Jak bym tyle zarabiał to sam bym brał :) A poza tym w tym kraju jak coś reformują to zawsze od dupy strony.Troche OT! ostatnio dowiedziałem się że rząd ma przestać finansować jadłodajnie(sam tam często jadam domowe obiadki) bo nie ma na to kasy...może jakaś nowa siódema dla pana premiera :?: Powoli mam w dupie ten kraj i myślę o wyjeżdzie do siostry

No niestety, bajzel robi sie u nas w kraju coraz to wiekszy, wyplywaja na wierzch nowe afery (a raczej stare tylko ze teraz wykryte). Jestem ciekaw ilu z Was bedac na miejscu policjanta i majac rodzine ktora cienko przędzie nie braloby NIC. Co do korupcji w policji to ja uwazam ze bardziej kalkuluje sie dac w lape nic placic mandat.

P.S. Panstwo demokratyczne tworzy narod...wiec moze zastanowmy sie troche wiecej nad samym soba i przemyslmy czy w takiej czy innej sytuacji nie zachowalibysmy sie jak ci "aferzysci" albo policjanci badz nawet sam nasz rzad! Jest bieda w kraju dlatego kazdy kombinuje.

w rajchu albo w usa - wezmą, ale Ciebie w całości i do pudła.  Jest konkretny straszak, to ludzie jakby uczciwsi i "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie"...
HaHaHaHaHa podczas pobytu w stanach w "polskim" miescie chicago nie raz bylem swiadkiem "dawania w lape" cops'om!! naszczescie nie jest tam tak rozowo jak sobie wyobrazasz(nie mamy sie czego wstydzic) a w tak "cywilizowanym" panstwie jakim sa Wloch lapowki zdazaja sie rownie czesto jak u nas tylko ze wlosi umieja sie z tym maskowac. A co idzie do nieba gwiazdzistego i prawa moralnego w USA to nie ma o czym mowic bo wedle mnie to niewolniczy policyjny kraj a nie wolne demokratyczne panstwo. Zdaje sie ze tam mniejszosc ma wieksze prawa od wiekszosci :) .