marcel119 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Niema czasu na wrednych urzędasów i jęczących rzeczoznawców, trzeba ciąć metal i krzesać iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ŚWJĘTA prawda :twisted: dosyć marudzenia i jazda do garażu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz_ Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam. Jesli ktos chce to mam całe rozporządzenie na temat rejestracji pojazdów marki "SAM" moge to wysłac na meila. Jest tam napisane wszystko na ten temat, są tez potrzebne wnioski. Na rame trzeba mieć rysunki, ale nie są potrzebne obliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam. Jesli ktos chce to mam całe rozporządzenie na temat rejestracji pojazdów marki "SAM" moge to wysłac na meila. Jest tam napisane wszystko na ten temat, są tez potrzebne wnioski. Na rame trzeba mieć rysunki, ale nie są potrzebne obliczenia. jasne to się przyda. jak można to bym poprosił... taka mała tekturka do poduszki :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Intruz na ramę nie potrzeba żadnych rysunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 W rozporzadzeniu ministra transportu zawarte jest cos takiego:"Załącznik 1 - Rysunek nadwozia, podwozia lub ramy konstrukcji własnej Załącznik 2 - Zdjęcia fotograficzne pojazdu z czterech stron w formacie 13x18 cm."Wynika z tego jasno, ze jednak jest potrzebny.Nie wyobrazam sobie robienia ramy bez jakich kolwiek rysunkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A praktyka mówi, że można robić ramę bez rysunku. Tak samo jest z rejestracją - rzeczoznawca robi fotki i opis pojazdu, ale rysunku nie wymaga... (rejestrowałem już SAM'A) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 To jest z najnowszej ustawy o rejestracji SAM-ow z przed roku. A w naszym kraju co chwila sie zmieniaja przepisy. Co do rysunkow nie nazwal bym tego praktyka-inaczej jest zbudowac trajke a inaczej dwukolowy pojazd, w ktorym cala rama jest budowana od podstaw z nowych elementow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A w przypadku trike to jak Ci się wydaje, że idziesz do sklepu po rame do trike?, przecież też ją budujesz od podstaw uwierz mi...Mam cały czas kontakt z ludźmi którzy budują motocykle i nie jest wymagany rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Sporo moich znajomych robi dosłownie chopperowe cuda ps. moge posłać przykładowe foty na emailaNo to ja poproszę te zdjęcia :evil: I jakieś namiary na warsztat, który robi ramy. Chcę kupić ramę do Wild Stara 1600 z jednostronnym wachaczem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komandos Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Hej!!! chciałbym sie was cos zapytac!! bo przerabiam junaka na choppera! i nie mam papierow na niego, ale teraz podobno na silnik nie trzeba miec papierow..(uwazany jest teraz jako noormalna czesc zamienna)!! i teraz gdy nie mam papierow na rame i na silnik i zbuduję swoją ramę całekim inną od oryginału bede mogł to normalnie zarejestrować??? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Oczywiście ale jako SAM wiec czeka cie procedura nabijania numerów oraz rzeczoznawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi