Iwansky Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam.Jakiś czas temu zalałem marną bęzyne i od tej pory mój vx800 odmawia współpracy. Rozebrałem gaźnik bo ciekło z niego tak bardzo że bęzyna wylewała się przez obudowę filtra powietrza, pozatym cylinder który był zasilany przez wspomniany gaźnik raz chodził, a raz nie(moim zdaniem w był poprostu zalewany) Pływak napewno jest szczelny. Czy w związku z tym mam winić zaworek iglicowy?Dodam że sam zaworek nosii minimalne ślady zużycia. I jeszcze jedno. W jednym gaźniku pływak jest plastikowy, a w drugim metalowy. Czy mogło tak być fabrycznie??Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Taj jest fabrycznie, jeden gaźnik jest poziomo, a drugi pionowo, to dwa różne gaźniki.Zauważ że ich kształt jest inny.Tak więc pływakami się nie przejmuj.Jeżeli zaworki są nieszczelne to po prostu wymień.Jeżeli miałeś problemy z cieknącymi gaźnikami sprawdź olej w silniku. Jeżeli przedostała się do niego benzyna będzie on rozrzedzony i może doprowadzić on do poważnych uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Jak napisał Pipcyk sprawdź olej bo vx jak zresztą inne vs-y nie mają kraników podciśnieniowych. Przez nieuwagę zajedziesz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi