bohen Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 WitkaChciałem poznac waszą opinie na temat tych zawodów. Jak wam sie to podoba. Co o tym sądzicie? Wg mnie jest to widowiskowe i w sumie nawet fajne. Podoba mi sie to jak przerabiane sa motocykle do tego celu. A Wy? jak uważacie? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Kiedyś w jednośladzie był przedstawiany sprzęt do tego celu .Był to bodajże KLX 650 z podtlenkiem azotu,tylną felge miał od Corvety a na nie łopaty i łańcuchy odrzucające błotą z koła.Całkiem fajna zabawa.Kiedyś na DSF był o tym program ogólnie o enduro itp,ale jakoś do teg pory nie ma go :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Napiszcie coś więcej o tym. Pierwszy raz słysze o takim czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 I tak triale załatwiają całą konkurencję na luzie ;) Przynajmniej w wielu takich zawodach w Polsce :evil:Ciekawe czy ktoś niebawem na BMW HP2 wystartuje :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 chozi o ten podjazd pod gorke (stroma:D) w wersi europejskiej czy to cos dziwnego w wersji hamerykanskiej :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Byłem kiedyś przejazdeem w Austrii i trafiłem na takie zawody. Coś niesamowitego. Niespotykane maszyny, ogromny chałas, mnóstwo kurzu piwa i dobrej zabawy polecam.http://home.planet.nl/~subdivisie/Rachau/R...Rachau-eng.html Naprawdę sporo jest tego w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Byłem kiedyś przejazdeem w Austrii i trafiłem na takie zawody. Coś niesamowitego. Niespotykane maszyny' date=' ogromny chałas, mnóstwo kurzu piwa i dobrej zabawy polecam.[/quote'] Zapomnailes dodac masa polamanych kosci. W TP&NC2 jest wlasnie scena walsnie z tymi zawodami . Kolesie ostro sie lamali , pomyslcie jedzesz sobie pod gorke z predkoscia 90 km/h i noga zachaczasz o jakis kozen . :twisted: Kto widzial TP&NC2 ten wie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Niedawno oglądałem w TV program o hillclimbingu ( sprzed kilku dobrych lat). To co mnie zainteresowało najbardziej to motocykle jakimi zawodnicy startowali. Nie wspomne o przedłużanym tylnym wahaczu bo to standard ale ciewe były silniki. Np. jeden miał w swej maszynie silnik Harley-Dawidson. Inny miał silnik 4 cylindrowy, rzedowy od jakiegoś sporta. Jeszcze inny miał w ramie 2 silniki yamaha YZ 490 (jeden za drugim). jakby kogos to interesowało to wygrał ten z silnikiem... H-D.pozdro Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Kiedyś na DSF był o tym program ogólnie o enduro itp' date='ale jakoś do teg pory nie ma go :?[/quote']To był zarąbisty OffRoad Magazine. Relacje z hillclimbingu w Rachau były nie do pobicia. Sprzęty terenowe obudowane w stylu statku Enterprise ze Star Treka, albo myśliwiec Red Barona ;):) Siekiera wbita w kask, pióropusze, rogi, cuda niewidy :D Trochę szkoda maszyn spadających w dół, ale czego się nie robi dla publiczności :P Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Na Eurosporcie też był taki program... Bardzo mi go brakuje. ;) Świetny program do pomęczenia oczu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
api Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgadzam sie z wami jest to bardzo widowiskowy, niebezpieczny lecz bardzo ekscytujacy sport...ale czy mamy takie miejszca w polsce do uprawiania tego sportu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Dla mnie jest to średnio ekscytujące. Bardziej bezsensowne, bo jeśli przez całe zawody jednemu typowi udaje się pokonać wzniesienie to dla mnie świadczy o tym że wybrali sobie durny cel a nie że gość jest zajebisty, szczególnie biorac pod uwagę w jakim stylu on to robi- wyskakuje na pionowej ścianie, spada na dwa koła i staje w miejscu, daje łyche i przy pomocy pchających go łapaczy udaje mu się pokonać resztę wzniesienia. Reszta zawodników spada razem z motocyklem na sam dół. Natomiast muszę przyznać że ciekawe patenty stosują na napędzanie tych motocykli. W każdym bądź razie dużo ciekawsze są dla mnie zawody MX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi