Denzel25 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Witojcie!Mam pytanko. Niedlugo bede zdawal na prawko w Kaliszu w WORDzie na Suzuki GN250. Na takim samym sprzecie mam teraz jazdy. Ósemki krece jak szalony na 2 biegu bez gazu i instruktor twierdzi ze tak samo mozna zrobic na motocyklu egzaminacyjnym. Jak probowalem przejechac 8 dodajac gazu - to prawie za kazdym razem nie dawałem rady....(Przeczytałem oczywiscie wszystkie rady na tym formu, ale i tak cos nie tak mi wychodzi...). Moze ktos z Was wie jak to jest naprawde w tym Kaliszewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac89 Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 A czy w Kaliszu egzamin na A nie odbywa sie na MZ RT 125 :? ??? Bo z tego co wiem niedawno zakupiono taki sprzęcik prosto z salonu i na nim odbywają się egzaminy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 ja juz wyjezdzilem 5 h a od juz na 1h mi 8 wychodzily prawie idealnie ale tylko na 1 biegu :( Probowalem 2 i mieszcze sie ale troszke szybko bryka ten gn wiec wole jedynke. I sadze ze to najlepszy wybor bo moze byc tak ze egzaminacyjny nie bedzie chcial jezdzic na 2 bez gazu ale na jedynce raczej sobie poradzi. Ja skupilem sie na 1 ale smigam na gazie i prawie tak samo szybko jak na 2 bez gazu. Tutaj tez jest zonk jezli bedzie zimny lub dopiero co nagrzany i bedzie szarpal na 1 a wtedy o podparcie noga nie trudno ale woooolna jazde (nawet na szarpiacym gn'nie) opanowalem juz dobrze i nawet kiedy chce sie podeprzec noga nauczylem sie powstrzymywac i odpychac kierownice. Zawsze mozna na polsprzegle jezdzic ale ja mam nazwisko na P wiec mysle ze dostane rozgrzana maszyne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Hej,a nie lepiej pomajstrować trochę gazem i sprzęgłem? Na prostej gazu, wciśnięcię sprzęgła i łuk, odpuścić sprzęgło gazu...i tak dalej. Ja akutat szybiej nauczyłem się robić 8 na Gn 250 tą metodą niż bez gazu... wkurzało mnie skaczące przednie zawieszenie przy "zerowych" prędkościach. pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 jesli na jedynce to teraz smigam dodajac gazu (z wyczuciem oczewiscie) na prostej i odpuszczemi na luku a potem znow leko na poristej w efekcie mamy wieksza predkosc w luku ktora jest nawet "bezpieczniejsza" a moto nie szarpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Heh, no faktycznie. Pojeździłem sobie wczoraj ósemki na 1 (na prostej gaz, na łuku sprzęgło) i daje rade :( Duzo większa frajda na tej jedynce, dużo większa prędkość :P Na początku się troche bałem kłaść motocykl na łuku, ale zaczęło mi wychodzić ;) Najgorzej było jak silnik był nienagrzany, strasznie szarpał naewt jak puszczałem sprzęgło delikatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syntax Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 W GN 250 można sobie łatwo ustawić obroty. Nie trzeba nawet z motoru zsiadać, tylko na siedząco jedną ręką podkręcić przy gaźniku. Ja ustawiałem sobie na luzie ok. 1500-1700 obrotów i jeździłem na 2-ce. Instruktor pytał się "Dlaczego tak szybko jeździsz", ale mi tak było wygodniej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 W GN 250 można sobie łatwo ustawić obroty. Nie trzeba nawet z motoru zsiadać' date=' tylko na siedząco jedną ręką podkręcić przy gaźniku. Ja ustawiałem sobie na luzie ok. 1500-1700 obrotów i jeździłem na 2-ce. [/quote'] Dokladnie :P ale na usemce musisz miec kolo 1700-1800obr/m moto nie moze jechac za wolno ani za szybko ale manetki gazu czy hamulca przedniego nawet nie dotykaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 W GN 250 można sobie łatwo ustawić obroty. Nie trzeba nawet z motoru zsiadać' date=' tylko na siedząco jedną ręką podkręcić przy gaźniku. Ja ustawiałem sobie na luzie ok. 1500-1700 obrotów i jeździłem na 2-ce. [/quote'] Dokladnie :P ale na usemce musisz miec kolo 1700-1800obr/m moto nie moze jechac za wolno ani za szybko ale manetki gazu czy hamulca przedniego nawet nie dotykaj usemka??? lepiej pisz 8 jakie 1700 w gn na ktorym smigam jest 1200 i na 2 bez problemu jedzie jak sie nagrzeje. Po kilkunastu mnutach rowniez z gazem smigalem na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 heh, wyjeździłem już 11 godzin i nie chce nic zapeszać, ale kręce 8 w kazdy mozliwy sposób ;) Ostatnio z nudów, bije sobie rekordy prędkości w takiej 8 :P Fajna sprawa, juz sie nie moge doczekać jak na swoim motocyklu będe wchodził w ostre winkle :D Dowiedziałem się też dzisiaj ze w kaliskim WORDzie zdaje się egzamin na jakiejś Yamaha, która jest ponoć identyczna jak Suzuki GN 250 na której mam kurs (chodzi tu o pojemność, rozkład włączników na kierownicy, itd.) Niestety nie dowiedziałem się jaki to model. Może ktoś z Was wie ?Acha, MZke RT - faktycznie kupili, ale nie zdaje się na niej egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 moze virago 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 moze virago 250 Hmm, myslisz że dali chopperka na nauke jazdy ??Ciekawe jak się tym jeżdzi w porównaniu do GN250 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 niedaleko mojego osiedla jest szkolka i cwicza na virago. Widzilem kogos jak na 2 krecil 8 a gdzies wyczytalem ze ponoc lepiej sie tym kreci 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi