enduroguy Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ja odczułem glownie spadek prędkości w DT'tce i to dosc duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 W DT 80 spadek bardzo duży po założeniu kapcia 110/100. Jedyny plus to chyba ze fajnie wyglądała no i była bardziej stabilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Najlepszy kapeć do dtkek i tego typu sprzętów to 100/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Wiem, ale już kupiłem z 110/100 Dunlopa, tył sie trzymał lux a ta Kenda to nie wiem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy spadek mocy przy założeniu szerszej, wyższej itp opony jest 100% pewny?Przy szerszej gumie jest większy opór toczenia się niż na węższej.Szeroka guma jest fajna na nawierzchnię piaszczystą,a cienka juz nie będzie robiła takiej roboty jak szeroka.Ale i tak jak kupie fulla to założe gume na tył 100 lub 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 To ja jeszcze jedno pytanko mam (jak zwykle :)). Ktora z tych 3 opon bedzie najlepsza ? Odrazu mowie ze teraz jezdze na oponce o szerokosci bodajze 120/90 (nie jestem pewien drugiej wartosci, nie pamietam czy 70 czy 90) i wystarczajaco idzie, takze o takiej szerokosci jeszcze jest dobry. Niestety opon 130 i szerszych nie biore pod uwage, bo niezbyt mi sie taki by zmiescil w wahacz. 1 - http://e-motocykl.com.pl/product.php?product_id=4752 - http://e-motocykl.com.pl/product.php?product_id=4763 - To co podalem wyzej w poscie, 70/100-17 Teren po ktorym jezdze - wszystko co sie do jazdy nadaje :D piach, bloto itp :) W szczegolnosci interesuje mnie ta opona Heideanu tylko ciekawi mi jej ksztalt, wyglada inaczej niz taka typowa kostka. A jak cos takiego sprawdza sie w jezdzie ? I jak wypada w porownaniu z takim bardziej typowym ksztaltem. Czy jakas inna moze polecacie? W cenie tak do 300 zl, szerokosc do 120. Pzdr :P Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Pierwszy raz widze takie oponki poprostu wypas(z wyglądu)ciekawe jak się na tym jeździ > http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=60758024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 te opony są dobre tylko na błoto i piasek, na twardym się ścierają jakbyś fleksem je cioł, miałem takąw kmx'e, wystarczyła na 200km po twardym torze Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Też mam pytanie co do opon...jakie opony byście polecili do DT 125 na miękki teren? Teraz mam Continental Twinduro, ale są one po pierwsze bardzo drogie a po drugie mają chyba troche za słaby bieżnik jak na teren w którym sie poruszam, chodzi mi głównie o przód ponieważ przez to że teraz tak kiepsko mi trzyma w zakrętach miałem już dwie konkretne gleby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 na przodzie mam mitasa ef-06 i jest wy...ny, super się trzyma i cena jest niska, coś koło 120 kosztuje Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi