peikman Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam. Mam Kawasaki Kmx200. Gaźnik Mikuni. Często zadarza się, że zaczyna lecieć benzyna. W gażniku są trzy rurki odprowadzajace paliwo na zewnątrz. Paliwo wylatuje rurką znajdującą sie najnizej tj. taka rurka w komorze pływakowej i ujście ma przy śrubie spustowej paliwa. Podczas jazdy benzyna prawdopodobnie nie ucieka ale nie można tego wykluczyć napewno jak motor stoi z wyłaczonym silnikiem lub na wolnych obrotach to benzyna wylatuje. Oczywiscie czasai nie leci a innego dnia leci. Sprawdzałem zaworek iglicowy i nie przepuszcza jak jest zamknięty, pływak o nic nie ociera, chodzi swobodnie. Zmiana poziomu paliwa w komorze pływkowej nic nie daje. Co to morze być. Czy mogą być jeszcze jakieś przyczyny tego? Dodam, że silnik jest po tulejowaniu ale okna zostały krzywo wycięte i nie kręci się powyżej 7 tyś. Membrana na wlocie nie do końca sie zamyka. Prosze o odpowiedź. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 jazeli poziom paliwa jest dobry to moze ci linka gazu sie blokuje lub jezeli masz linke od ssania to moze ona sie blokuje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peikman Opublikowano 16 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Jak by sie zablokowała linka gazu to raczej obroty by wzrosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Sprawdzałem zaworek iglicowy i nie przepuszcza jak jest zamknięty, Może sie zacina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 peikman napisał:Sprawdzałem zaworek iglicowy i nie przepuszcza jak jest zamknięty, Może sie zacina. wlasnie, a po drugie czy masz filtr paliwa i jak czysty masz bak? zaworek moze sie nie zacinac, ale jak leci zasyfione paliwo to wtedy sie zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peikman Opublikowano 18 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Co ja tam moge zamontować za filtr? Czy taki zwykły papierowy ze sklepu z wsk podejdzie? [ Dopisane: 18-07-2005, 19:17 ]Witam. Przeczyściłem zbiornik, gażnik, założyłem filtr od malucha i nie leci. Dzieki za podpowiedzi. Ale spalanie jest wysokie. 8 litrów na 100km. Zapala dobrze w każdych warunkach. Ale to spalanie. Czy wiecie jak wyregulować taki gaznik? Dodam, że nagrzebałem w nim. Zmieniłem poziom paliwa i śrube regulacyjną. Nie znam orginalnych nastaw. Czy ktoś mógłby mi napisać jak to wyregulowac. Prosze o odpowiedź. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi