Skocz do zawartości

kupno hondy cb 500 z dużym przebiegiem

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam na oku hondę cb 500 sprowadzoną z Francji ponoć bezwypadkowa tylko, że trochę zaniedbana od strony lakierniczej.

rocznik 96 no i przebieg 80000 tyś. cena około 6 tyś duży to przebieg jak na ten motocykl czy nie? warto za taką cenę?

Taki przebieg przynajmniej stwarza podstawy, żeby weń uwierzyć. Bo tak w ogóle, to deklarowanym przebiegiem nie należy się zbytnio sugerować - wiele liczników jest kręconych. Należy kierować się zasadą, że im niższy rzekomy przebieg, tym większą nieufność wobec sprzedającego i sprzedawanego motocykla powinien wzbudzać.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

to nie jest duży przebieg na cb500 wbrew pozorom ten silniczek wytrzyma wiele więcej jeśli się o niego zadba

http://xavier26.free.fr

tu jest artykuł jak po przebiegu 150 000 km rozebrali motor na drobiazgi niestety artykuł w języku francuskim chyba ;/ gdzieś jeszcze widziałem ten sam po niemiecku ale nie mogę znaleść ale mniejsza z tym spoglądając na tabelki porównawcze w silniku były minimalne różnice od stanu fabrycznego więc 80 kkm to chyba niedużo o ile motor nie był katowany ale taki przebieg sugeruje że moto było używane do turystyki więc powinno być ok

najlepeij podjedź do jakiegoś warsztatu i sprawdź jakie ma ciśnienie w cylindrach :mrgreen:

http://xavier26.free.fr/cb500/images/banc_cb.jpg

a tu wykres z hamowni po 150kkm jak widać z biegiem lat i eksploatacji troszke mocy mu wzrosło :D