bogdan3211 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam. Tym razem mam problem z skrzyną biegów a mianowicie chyba coś żle zrobiłem, po kapitalnym remoncie przez mnie, nie wchodzi mi 1 bieg (niby sie włącza ale tak troche i musze trzymać nogą mocno). Zauważyłem że została mi taka podkładka która pewnie była na którymś z tych wałków na których są tryby tylko na którym to niemam pojęcia. Prosze pomóżcie :) :D ;) :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 ta podkładka była w wałku zdawczym. Od strony tych zebów jest rozwiercenie na tą podkładke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 to zalezy jaka podkladka jak nie wiesz gdzie to moze kup sobie katalog czesci :-) kosztuje zaledwie 14zł w sklepach motoryzacyjnych :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 mała podkładka idzie między wałek a tryb zdawczy natomiast troche większa idzie między tryb zdawczy a łożysko przyczyną opisaną przez ciebie może być złe założenie trybu pierwszego biegu powinno być ustawione podtoczeniem na zewnątzrz do obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan3211 Opublikowano 10 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 ok już po problemie miałem jeden tryb włożony na odwrót i ta podkładka szła miedzy wałek zdawczy a odbiorczy. niewiem czy dobrze ale chodzi ładnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 10 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 czyli tak jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 powinno być ustawione podtoczeniem na zewnątzrz do obudowy jak by tak bylo zalozone ot by niebylo 3 biegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Niebyło mnie długo na forum dlatego nie odpisałem. Jeżeli dla ciebie największym kołem zębatym jest koło 3 biegu to życze powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Siema. Mam pytanko: Po złożeniu silnika w wsk 125 została mi taka jedna podkładka wielkości łożyska wałka zdawczego, teraz nie wchodzi mi 2 bieg, czy to ma jakiś związek z tą podkładką jak zrobić 2-ke bez rozbierania silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Ta podkładka jest między łożyskiem a trybem zdawczym niestety musisz rozebrać silnik aby to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 nauka kosztuje, trzeba zdjecia robic i rysunki studiowac uwaznie bo inaczej jest duzo wiecej roboty....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Właśnie, nawet na kawałku kartki mozna sobie rozrysować schemat skrzyni biegów, wszystko po kolei co sie w jakiej kolejnosci zdejmowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi