Gość Anonymous Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 witam czy ktos z forumowiczow widzial kiedys takie cudo? emka, kaska, dniepr czy urales z zalozonym silnikiem od BMW? kiedys czytalem o tym w jakiejs gazecie ,ale chcialem poznac Wasza opinie na ten temat. podobno skrzynia i dyfer nie wytrzymywaly przeciazen. jesli ktos widzial albo robil cos podobnego to jak z technicznym podpasowaniem skrzyni ruska pod silnik bmw i jak z mocowaniem do ramy (podobno pasuje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 Widziałem gdzieś stronę z przerobionym dosyć konkretnie Dnieprem MT 16Władowany silnik od BMW Wahacz pchany oczywiście tarczowe hamulce (podwójne z przodu) Gościu tym zaprzęgiem w Alpach szaleje.Jak znajdę adres podeśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 Co w tym motocyklu było z dniepra?? hehehhe Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 Rama, skrzynia biegów, dyfer razem z napędem na kosz i blokadą, Z reszta co będę wymieniał tylko silnik był z BMW no i ten układ hamulcowy z modyfikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 Mój znajomy z Francji ma takie ustrojstwo. Tam jest silnik 50 kM. reszta tak jak napisał Pipcyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Witam tu macie adres http://dnepr.at/e/tech_31.htmMichał ziornij na ta maszynę co ty na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Konkretna maszyna. Silnik BMW Reszta Dniepr MT 16. Wahacz pchany czyli tak zwane wojskowe zawieszenie. No i oczywiście to co trudno nie zauważyć podwójne tarcze z przodu.Gościu tym szaleje po Alpach.Michał robimy takie sprzęty i jedziemy gdzie nas oczy (i sprzęty) poniosą 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Jasne Pipcyk!!!Jeśli chcesz to mogę się rozejrzeć za takimi silnikami w Niemczech ale... tanie nie będą.Qrczę tam BMW i części do nich są w cenie niestety :cry: Przyznaje, że taki Dniepr już dawno chodzi mi po głowie, ale albo kasy albo czasu, a najczęściej chęci brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Spoko spoko nie spieszy się. Ile taki silnik może kosztować??Na razie jestem u finansowego dna. Ale można się zastanowić nad taką maszynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytwa Opublikowano 8 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2003 Widziałem taką maszynę na własne oczy. Co ciekawe, ruska skrzynia pasowała do silnika od BMW idealnie (chodzi o mocowanie), natomiast nie pasowało połączenie skrzyni ze sprzęgłem. Mój kumpel poznał tego gościa i tamten opowiadał mu wrażenia z jazdy. Podobno wytopiło mu się łożysko w dyfrze, tak dawał czadu (jeździł jakoby na ósemce). Zauważył to dopiero, jak mu maszyna stanęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi Opublikowano 21 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2003 Koleś w Warszawce wsadził silnik R 90 do Uralca z koszem, nie znam szczegółów ale można go spotkać na okolicznych imprezach, śmiga bez problemów, czasami zawodzą hamulce (ruskie), chyba dużej rewolucji nie przeprowadzał wsadził silnik zpasował z ruską skrzynią i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi