zima Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 ja juz sam nie wiem...wyczyszczony gaznik,nowe szczotki w rozruszniku,wymieniony stycznik(ten przy aku),sprawny przewod wysokiego napiecia,jest iskra,podobno(sam nie wiem czy wierzyc)wymieniony regulator,naladowany aku i...po przejechaniu 15km stracil moc i zgasl na amen(nie pali nawet z pychu)walcze juz z nim ponad trzy miesiace (wczesniej czarne swiece) ,nie wiem czy jest dobry aku 12V 4Ah wydaje mi sie ze powinien byc wiekszy amperarz.ktos mial podobny problem?ja juz zastanawiam sie nad wymiana calej elektryki.sezon w pelni a ja w d..iepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 i...po przejechaniu 15km stracil moc i zgasl na amen(nie pali nawet z pychu) A jak zgasł to akumulator był ok czy rozładowany???Sprawdzałeś ładowanie miernikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 2 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 i...po przejechaniu 15km stracil moc i zgasl na amen(nie pali nawet z pychu) A jak zgasł to akumulator był ok czy rozładowany???Sprawdzałeś ładowanie miernikiem? w ten sam dzien nie mialem czasu bo juz bylem spozniony do pracy a na drugi dzien na aku bylo 12.5V w momencie jak wciskam "start" spada do ok10V ale nie buja(rozrusznik kreci)wydaje mi sie ze cos jest z ladowaniem bo stalo sie to wieczorem w chwile po tym jak wlaczylem swiatla,dzien wczesniej bylo okej bo jezdzilem bez swiatel,ale czuje ze jak wlaczam swiatla to cos jest nie takczym to moze byc spowodowane??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 oj...coś mi sę wydaje trochę mało akumulator 4 Ah na rozrusznik... jaki to ma prąd rozruchowy? Pewnie nawet nie jest napisane bo ma mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 2 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 tez tak myslalem ze za maly jest aku ale czy to moze byc przyczyna?czy moze to byc spowodowane zwarciem w instalacji.juz myslalem ze po problemie (ze swieca) a tu wyskoczyla ta instalacja i nie wiem co z tym dalej,czy metoda prob i bledow (wymienic akumulator,pojezdzic,jesli wciaz zle to zmienic regulator....sam nie wiem)dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 po pierwsze do odpalenia tdrki tzrki dt nie jest potrzebne aku bo prad na iskre bierze z cewek wiec nawet jak ci padnie aku to moto bedzie jechac. nie wiem jak jest w TDRce ale u mnie w DT swiatla tez nie ida z aku wiec po wlaczeniu obciaza sie elektryke od magneta do swiatel i jezeli tam jest zwara to bedzie tracic iskre. Pozatym aku masz za slabe bo 4Ah na rozrusznik to za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi