Skocz do zawartości

kilka problemów z mz 250

michasik2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj zakupiłem mz 250 etz z 84 roku ale tarcza i obrotomierz są. chodzi jak marzenie ale...

uszczelniacz z przodu puścił i olej cieknie

klocki są do wymiany

no i najgorsze i tu potrzebna mi wasza pomoc

silnik delikatnie cieknie chyba spod śrób na dole ( jestem zielony wiec wybaczcie że nie powiem dokładnie z pod jakiej śruby )

to poważny problem?? czytałem że to często się zdaza. wolałbym zeby nic nie ciekło ale do tego pewnie będzie trzeba rozpoławiać silnik. kasy narazie za dużo nie mam ale jeśli będzie trzeba to sie znajdzie. powiedzcie mi czy musze to uszczelnić czy nie koniecznie??

z góry dzięki za pomoc

jeżeli był już taki temat lub napisałem nie w tym dziale to sorka

dzięki za pomoc jak będe miał chwilę to napewno spróbuję coś pogrzebać. myślałem własnie o silikonie na ten silnik i chyba tak będzie trzeba zrobić. tak przy okazji to ile kosztuje opona do mz na przód i czy lepiej kupic orginalną czy jakaś japonia??

jak masz dostęp do tanich opon jaońskich mowa oczywiście o używkach to kup sobie japońską w dorym stanie,mz będzie ci się lepiej prowadziła,a jak nie to kup sobie polską,u mnie kosztuje chyba coś koło 50 złotych normalna Stomila.

Pozdrawiam i bezawaryjnej jazdy życze.MZ GÓRĄ :) :)

super starannie umyj silnik od spodu z wykorzystaniem benzyn itp. <chodzi o odtłuszczenie z oleju> nałóż silikon wysokotemperaturowy >

mi pomogło > chociaz nie wiem jak na długo

tylko nie używaj hermetyku> przy temperaturze robi sie z niego plastelina