Gość brys Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 trajka66 - jak miałeś kiedyś coś z takim silnikiem to wiesz jak się operuje oryginalną dźwignią zmiany biegów... A jak nie to Ci powiem - nieprecyzyjnie to mało powiedziane :) i właśnie dlatego ma to cudo założone :)A to coś na obudowie cewek to najprawdopodobniej transoptor ze szczeliną, napewno przylutowany do płytki :P Robi to to za czujnik do zapłonu elektronicznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Tarczka jest przykręcona i jest potrebna do sterowania zapłonem elektronicznym. A wodzik zmany biegów dużo dał. Nie ma już takich luzów jak na pręcie. :) Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Ta mialem i ogara i jawke, ale w sumie nie narzekalem na te biegi. Chyba bylem przezwyczajony :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Jak kto woli. Mnie ta dziwignia latała co mnie wkurzało. Można to było jakoś zrobić ale tata przyniusł mi wodzik nowy :P Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Jak świeci Ci ta tylna lampa ? Bo troche mało ledów tam masz... Ja robiłem u siebie lampe na ledach to wpakowałem 17 ledzików i planuje dowalić jeszce drugie tyle :P A kierunki jak dają rade ? Bo one też na ledach tak ? I jeszce masz chyba akumolator żelowy. Niepada Ci ? Bo ponoć są strasznie wrażliwe na różne rzeczy i szybko mogą padnąć w takich sprzętach. Jak to jest u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Lampa świeci na tyle wystarczająco że mnie widać. Kierunki są na fleszach (zakupione w Norauto) i też świecą wystarczająco. Akumulator jest świetny. Ani razu niepadł chyba że miałem problemy z ładowaniem to wtedy padł ale poza tym jest świetny. Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 No pisałem to już ale powiem to teraz tutaj Ogarek super ładny lakier i w ogóle ajak sie niemyle to robiłeś go razem z tata co nie ale ogarek to zabójcza maszyna :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 5 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Ano robiłem z tatą bo sam bym go tak raczej nie odpicował ale niektóre pomysły są moje :( :lol: Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Troszke bylo tutaj mowione na temat mojego ogara...Jesli mam byc szczery to moj ogar byl jako pierwszy z bakiem od mz napewno na okolo 5 forach..potem zaczeli wszyscy udoskonalac moj patent :(Co do Brysa, to prawda...mowil mi kiedys ze wpadl na ten pomysl duzo, duzo wczesniej...Tak, moj ogar byl niedorobiony-dlaczego? Proste....poniewaz nie mialem za duzo kasy, byl to moj pierwszy motorek-wiek 12lat, a pozatym potem mi go ukradli....(tylko zostalo pare czesci) Co do Ogara magnuma...hmmm ładny :( ale jakos mnie tak super nie rusza :( moze po tym jak widzialem co robili kolesie ze simsonami :( Widac ze Magnum wsadzil w niego troszke roboty :D mnie sie juz nawet nie chce nic robic...swiec mi sie nie chcialo w GS'e zmieniac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Jak ja miełem bak od MZ to nieznałem jaeszcze ani jednego forum więc żeby nie było że ja komuś patent podpiepszyłem :D Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Jak ja miełem bak od MZ to nieznałem jaeszcze ani jednego forum więc żeby nie było że ja komuś patent podpiepszyłem Razzmagnum nie zgodze sie...Pamietam jak na forum pisales caly czas o swoim ogarze, ze go robisz itp!Ja ciebie bardzo dobrze znalem(z forum) i dopiero po dlugim czasie pamietam jak pokazales fotki!Moze zle mowie, ale jestem prawie przekonany! Aaaaaaaaaa nawet mnie sie chyba pytales jak zamontowac bak, tak samo jak kermita :D A pozatym nikt cie nie oskarza o podpieprzenienie patentu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ale ja bak miałem zimą a o forum dowiedziałem sie w czerwcu ;)pytałem sie poprostu jak masz zamontowany a nie jak zamontować :D Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 pytałem sie poprostu jak masz zamontowany a nie jak zamontować Smile no chyba ze tak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Ale nie czepmy sie szczegułów Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Zajefajnie zrobiony Ogarek :) Mojemu daleko było do takiego wyglądu :D Chętnie bym kiedyś nabył tą maszynę ze względów sentymentalnych ;) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi