grzechu722 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Dziękuje za tyle opini na ten temat Ale pytam prosto z mostu jaki kupie motorek do 2,5 tysiąca złotych(musi być zarejestrowany na motorower) ??? - Z tego co wiem to za tą kasę tylko DT ale czy nie będzie to stary grat ?? Linki mile widziane !! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ale pytam prosto z mostu jaki kupie motorek do 2,5 tysiąca złotych(musi być zarejestrowany na motorower) ??? Kupisz ale nie odrazu zarejstrowaną tylko taką na niemieckich kwitach(do 2 tyś sie wyrobisz) i sam ja na 50 restrujesz ( koszt całej resjtracji 450zł) Z tego co wiem to za tą kasę tylko DT ale czy nie będzie to stary grat ?? To już zależy jak trafisz. Myśle, powinienes być z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Przykro mi ale rejestracja nie kosztuje 450zl. Nie chce podwazac zdania strzalka ale czy rejestrowales albo ktos z naprawde bliskich rejestrowal??Moj brat sprowadzil motor i akcyza, tlumaczenia i wogole wszystki wyszlo ok 700zl i jeszcze brzeglad rejestracja, ubezpieczenie i wyjdzie ok 1000-1100Serio. Same oplaty za sprowadzenie ok 700zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Moj brat sprowadzil motor Napisalem rejstracja na motorower a nie motor.Za motorower płacisz 2% podatku, Tłumaczenie 60zł pierwszy przegląd 120zł + 130 za resjtracje i ubezpiecznie a w motocyklu jest drożej przegląd i ubezpieczenie + karta pojazdu. Nie chce podwazac zdania strzalka ale czy rejestrowales albo ktos z naprawde bliskich rejestrowal??Tak dobry znajomy zaresjtrował jedną DT i jednego HRD oba na 50 Same oplaty za sprowadzenie ok 700zlNo co TY nawet enduras z 4um resjtrwał i wszyko go 400pare zł wyniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 bo fakture robi sie na maks 50 euro i wtedy akcyza jest nie wielka :D mozna zrobic na 10 euro i tez jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zwracam Honor bo on sprowadzal 125 i zgadza sie. Ale jak zobacza motor w dobrym stanie a na fakturze jest napisane 40 euro a trafisz na jakiegos je**nego dupka to sie dopieprzy i cie nie przepusci przez granice. No wlasnie karta pojazdyu pamietam ze jest droga ale w motorowerze wydaje mi sie, ze tez musi byc. Jak to jest ?? Ja w DT50R mialem karte a nie sadze, ze ktos chcial sobie ja wykupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 No wlasnie karta pojazdyu pamietam ze jest droga ale w motorowerze wydaje mi sie, ze tez musi byc. Jak to jest ?? Ja w DT50R mialem karte a nie sadze, ze ktos chcial sobie ja wykupic.Nie wiem jak kiedyś ale teraz nie trzeba - możesz to nawet sprawdzić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zwracam Honor bo on sprowadzal 125 i zgadza sie. Ale jak zobacza motor w dobrym stanie a na fakturze jest napisane 40 euro a trafisz na jakiegos je**nego dupka to sie dopieprzy i cie nie przepusci przez granice buhahahahahahaha na granicy to oni cie moga w DU.... pocałowac :D wiezlismy siostrze cinquecento nie chcialo nam sie stac w 2 km korku pojechalismy przez terminal w niemieckiej budce 2 m nad ziemia celnik siedzial i moglem mu legitke pokazac i by mnie przepuscil :D a na polskiej szlaban otwarty i nikt nie siedzial a akcyzje placisz w urzedzie celnym i nie jedziesz tam z moto piszesz motor schaden karoserien schaden i 10 euro :mrgreen: i wszystko a na granicy moga ewentualnie dokumenty sprawdzic a ich to h... obchodzi czy masz na fakturze 1000 euro czy 1 euro :P to by bylo na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 To ja mam zapytanie kupilem yamahe dt80 mam niemieckie papiery na 80 cmm ojciec ma znajomych na stacjach diagnostycznych. Co mam teraz zrobic krok po kroku by zarejsetrowac to na motorower Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 No to moze na granicy cie przepuszcza (moze) ale juz w urzedzie celnym nie jest tak latwo :? Tam dopiero zaczynaja sie kontrole. I naprawde mozesz miec powazne problemy z zarejestrowaniem moto. Wiem z wlasnego doswiadczenia. Specjalnie rozbieralismy auto zeby sie nie doczepili ze za mala kwota jest napisana za kompletne auto ( znajomych nie przepuscili przez to i musieli wracac do szwajcarii i jeszcze jedna umowe pisac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie prawda najpier zobacz DT 50 jak eygląda a potem pisz. DT 50 też jest na 18-21. A właśnie, że na nie. Mój kumpel ma DT50 z 1994r i jest na małych!! Może to zależy od wersji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Strzalek_t napisał: Nie prawda najpier zobacz DT 50 jak eygląda a potem pisz. DT 50 też jest na 18-21. A właśnie, że na nie. Mój kumpel ma DT50 z 1994r i jest na małych!! Może to zależy od wersji!!Chyba jako jedeny widziałeś DT na małych kołach. Honda robi na małych ale nie yamaha a w dodatku DT. Zobacz że ini powiedzieli to samo co ja.Kto widział DT na małych kołach ręka w góre :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 http://www.bikepics.com/pictures/260813/ Taką ma mój kumpel.Faktycznie są DT także na dużych kołach, ale ja miałem kontakt tylko z taką na małych!! Przepraszam za niedomówienie :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 http://www.bikepics.com/pictures/260813/ Taką ma mój kumpel. ale ta jest na dużych a mówiłeś że ma na małych. Tezwłasnie przegladam bike pics zeby znalesc cos na małych ale nc tam narazie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Kurde, ona jest na małych!! Nawet patrzyłem po oznaczeniach na oponie u kolegi bo niedowierzałem!! Ona jest bardzo malutka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi