lolek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam !!! Nie wiem czy to wada , czy faktycznie coś jest nie tak ale ja cofam motocyklem i zachamuję przednim hamulcem to słychać takie tyknięcie w okolicy głowki ramy , tak jaby był tam jakiś niewielki luz , jak tak tyknie to potem spoko al jak pcham do przodu i zachamuje to nowu tyknie ... 8O co to może być , nie sprawia mi to problemów ale nie wiem czy tak ma być czy nie ?? wydaje mi się że to łożysko główki ramy ale czy zjechane i do wymiany czy tylko nie dokręcone ?? może ktoś wie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 sprawdź czy nie masz luzów na tarczach , looknij też na zaciski -może nie dokręcone itp...... pees. luz na tarczy/-ach daje podobne objawy :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Luż na łożysku główki ramy jest najlepiej wyczuwalny po mocnym dochamowaniu do zera. Jak motocykl stanie w miejscu (nie puszczaj hamulca!) to słychać walnięcie. Zazwyczaj wystarczy dokręcenie, chyba że okaże się , że po tej operacji jest wyczuwalny przeskok w położeniu na wprost (musisz to tego unieśc przód motocykla). Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 ok posprawdzam jeszcze tarcze i na centralnej podstawce spróbuje poszarpać kołem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 na centralnej podstawce spróbuje poszarpać kołem .... Tylko w ten sposób nie wyczujesz małego luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 sprawdzałem i na bank łożysko główki ramy :? problem występuje przy cofaniu albo przy dohamowywaniu do zera :D dziś sprawdzę czy dam rade to dokręcić.... to jekimś określonym momentem się dokręca :?: czy poprostu tak na czuja żeby zlikwidować luz :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Masz do wymiany łożyska główki ramy, sposób z dociąganiem możesz włożyć pomiędzy bajki. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 18 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 odświeżam temat .... problem rozwiązany ;) , wystarczyło dokręcic górną połkę i po problemie ;) zero stukania , zero luzów :( z 300-400 zeta zostaje na wche ;) dziękuję naszemu szanownemu moderatorowi Pipcykowi :) zamykam temat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi