Skocz do zawartości

billboardy

KiceR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  a!ntek napisał:
  Pirus55 napisał:
Wiem, ze na 99,9% nikt się tym nie zainteresuje, wszyscy to zleją, a my o tym wątku zapomnimy za 2 tyg

Widzę, że się rozumiemy... :P

Nieważne, napijmy się... :(

Motocykle są dla wariatów, lepiej posiedzieć w ogrodzie i napić się piwa. :mrgreen:

Cześć!

Może zrzućmy się w parę osób po 50 zł i wydrukujmy większy nakład? Każdy dostanie po 25 naklejek i rozda znajomym?

Czy dałbyś radę od załatwić to od stony organizacyjnej? Tak, żeby "nie zapomnieć o wątku" :P

Pozdrawiam!

a!ntek napisał:
Nie wiem czy było oficjalne info na 4um, a zauważyłem, że nie wszyscy wiedzą - od ok. 2 m-cy sprzedaż naklejek prowadzi Warszawski Pub Motocyklowy '2 Koła' w cenie 1,50pln/szt. (jako, że udało się obniżyć koszty druku).

i cały temat:

http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...t=34077&start=0

Dori napisał:
  a!ntek napisał:
Nie wiem czy było oficjalne info na 4um, a zauważyłem, że nie wszyscy wiedzą - od ok. 2 m-cy sprzedaż naklejek prowadzi Warszawski Pub Motocyklowy '2 Koła' w cenie 1,50pln/szt. (jako, że udało się obniżyć koszty druku).

i cały temat:

http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=34077&start=0

Hej!

Dzięki, musiałem to przegapić, jestem tu nowy i miałem sporo zaległych tematów do przeczytania :(

Gratuluję wielu fajnych wcześniejszych wypowiedzi i pomysłów!

• 1 miesiąc temu...

Troszke moze spoznione to bedzie, ale co tam....

Mieszkam obecnie w Anglii i dojezdzam codziennie samochodem do pracy. Po drodze [okolo 7 km] mijam jakies 10 znakow/tablic z rysunkiem motocykla i napisami "Think bike" lub "Bike in your blindspot". jak dla mnie bomba - ja osobiscie automatycznie zerkam wtedy w lusterka :D

Takie prosciutkie niby te znaki - minimum formy, ale najwazniejsze, ze w ogole sa, ze komus sie chcialo to zorganizowac, ze jest tutaj swiadomosc tego problemu. Chyba wlasnie nie musza to zaraz byc jakies ogromne billboardy ze zdjeciami kraks i dramatycznymi haslami. Wystarczy informacja w postaci znaku drogowego informacyjnego [hmm, chyba jakas nowomowa mi tu wyszla, heh]. Tylko, ze u nas w kraju oczywiscie na cos takiego nie ma/nie bylo/nie bedzie pieniedzy w kasach miejskich/gminnych/powiatowych [niepotrzebne skreslic]. Ehhh...

• 2 tygodnie później...

ale tutaj przydałaby się wielka nakleja na tylną szybę z tekstem "Nie gap się w ten znaczek, tylko patrz w lusterka"

PIRUS55 sie smije...ale w mojej miejscowasci widzialem juz kilka taki naklejek na tylnych szybach samochodow i bardzo fajnie to wyglada.... jestem za....Moze jednak pojawia sie takie billboardy kiedy przy naszych drogach...POZDRAWIAM

bedtom napisał:
Dori

Oki ... no to wszystko wiemy.

Stworzmy teraz prosze projekt ktory bedziemy mogli umiescic na billboardzie i ktory bedzie jednoznacznie odbierany w nastepujacy sposob:

- ja tez znam i przestrzegam przepisy rd,

- mam mniej blachy,

- tobie otre lakier sobie urwe noge,

- przyspieszam do przepisowych 50km/h w miescie w 1s he he ..,

- itd ..

Pozdrowienia

fajne- moze takie koszulki zrobić? odpowiedni rozmiar, napis na plecach i zakładamy na kombi...

mozna wymyslić cos innego... byle było czytelne ...

koszt takiej koszulki przy zamowieniu powyzej 70sztuk to jakies 10zł/szt...

tez sie czasem dorzucam do dyskusji na interii ... niektorzy ludzie to tacy ignoranci, ze ręce opadają i łatwo się zniechęcic...ale dla dobra sprawy moze warto się poświęcić...

COLIO napisał:
ale tutaj przydałaby się wielka nakleja na tylną szybę z tekstem "Nie gap się w ten znaczek, tylko patrz w lusterka"

a!ntek mial cos takiego robic na wiosne OIDP. Naklejka "Motocykle sa wszedzie", sprawdz w archiwum.

[ Dopisane: 28-06-2005, 13:22 ]

a i jeszcze jedno, ...ciekawe ile kosztuje wynajęcie takiego jednego billboardu na np 1 miesiąc? Ktoś wie jaki to koszt? Ile to setek? Tysięcy?

Koszt takiego ekranu to w zależności od miasta i miejsca od ok.300 do 1000 zł, żeby akcja została zauważona w mieście wielkości Poznania potrzeba takich ekranów ok 80. czylo koszty są nienormalnie wysokie a skuteczność bilboardów mierzona wskaźnikami wynosi około 20% - w naszej sytuacji gra niewarta świeczki - myślę, że lepiej zająć się działaniami PR - czyli nie tyle naklejki na autko (sam chcę jakieś 10 szt.) ale "zmuszenie" mediów do pisania na nasze tematy oczywiście w pozytywny temat - czyli przy okazji zlotów - zapraszać media (nie tylko branżowe) i kreować pozytywny wizerunek. Inna sprawa, że media wolą napisać "sensacyjną" wiadomość o idicie który roztrzaskał się gdzieś na drzewie lub co gorsza zabił jeszcze kogoś (powód dowolny - za szybka jazda, brak umiejętności czy cokolwiek innego) aniżeli o grupie pasjonatów, którzy pojechali czy to w podróż np. do Nepalu lub pomogli jakiemuś domowi dziecka lub uatrakcyjnili swoją obecnością lokalną imprezę.

Jeżeli jednak wszyscy będziemy działali w tym kierunku (szczególnie w mediach lokalnych) to sukces będzie bardziej widoczny!!!

P.S. a!ntek możemy się dogadać z tymi naklejkami?? Chętnie weznę i rozdam znajomym!

Pozdrawiam