wueska Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 nie trzeba nigdzie nieść:) przyda się klej dobry (moze być poksipol) puszka po piwie (niekoniecznie pełna), i troche zdolnosci manualnych :D:P wycinasz ze scianki pasek i obwijasz nim nową tulejke kleisz to i wkładasz ;) z puszki popiwie można też zrobić uszczelke pod głowice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 nie trzeba nigdzie nieść:) przyda się klej dobry (moze być poksipol) puszka po piwie (niekoniecznie pełna)' date=' i troche zdolnosci manualnych :D:P wycinasz ze scianki pasek i obwijasz nim nową tulejke kleisz to i wkładasz ;) z puszki popiwie można też zrobić uszczelke pod głowice:)[/quote'] coraz częściej się zastanawiam czy tu się w ogóle odzywać bo jak widzę takie teksty to mnie krew zalewa, kolego kup nowe kartery i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Poxipol na pewno nie wytrzyma, moge to zagwarantować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 nie trzeba nigdzie nieść:evil: przyda się klej dobry (moze być poksipol) puszka po piwie (niekoniecznie pełna), i troche zdolnosci manualnych :D:P wycinasz ze scianki pasek i obwijasz nim nową tulejke kleisz to i wkładasz :) z puszki popiwie można też zrobić uszczelke pod głowice:) Tu macie rady starego wiejsiego tunera (psełdo mechanika). Tu śrubokrętem tam mocniej młotkiem i natewmo pojedzie. 8) :-DA z tą podkładką pod głwice to już szczyt pijańctwa. :-D Śmieszny jesteś klej tam gdzie jest duże odciążenie. Rozumiem jeszcze jeśli tylejka nie ma luzu. Ale w takim przypadku odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 no więc tak uszczelka pod głowice z puszki patent starszy niż ja sam :evil: co do kleju tu pełni role usztywniającą :) silnik z takim patentem już chodzi od roku bez problemu :D jak pujdziesz do tokaża to zawoła jak za chłop za pszenice!! a jak będize miałch.. sprzęt to tego nie zrobi (rozmiary tulejki). p.s. sorry za błey odpisywałem szybko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Z pewnością nie ty wymyśliłeś ten patent obnośnie tej "uszczelki". Ale ja takich głupot raczej nie powtarzam. Kiedyś ludzie kombinowali jak się da (chociaż i teraz jest tam samo) a widać to najbardziej było w na wioskach. Jak widze po moim dziadku, który ma jeszcze takie myślenie : byle jak aby jeździło. Żabym tym się kierowal to nie wiem czy bym do tej pory jeździł jakimś motorem. A co do tej tuleki chyba można pujść do tokarza i zapytać się, to nic nie kosztuje. Nie wierze że za jedną tulejke zedrze majątek. Dla niego zrobiś to jest na momencie. Nie jest to jakaś skomplikiwana część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 co do kleju tu pełni role usztywniającą :evil: silnik z takim patentem już chodzi od roku bez problemu :) jak pujdziesz do tokaża to zawoła jak za chłop za pszenice!! a jak będize miałch.. sprzęt to tego nie zrobi (rozmiary tulejki). Dzięki takim pseudo machanikom trafiają się sprzęty przy których trzeba siedzieć dwa razy dłużej bo trzeba poprawiać spartoloną robotę, kolego jeśli w ten sposób remontujesz to ok ale nie mów innym w jaki sposób to robisz bo się takie patenty rozsiewają jak zaraza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 mam do was pytanie jesli ten klej jest taki zły to dlaczego czasem osadza sie łożyska na kleju :| dlaczego niektóre tulejki są pasowane luxno a potem dopiero klejone, dlaczego kleje są poewszechnie używane skoro sątakie do dupy :| pozaty mwątpie zeby był luz wiekszy niż 1mm(co i tak jest dużym luzem). Pozatym moge się podpisac podtym ze otwory są rozbite elptycznie i nowe szersze tuleje nie pomoga!! patent z uszczelka jest dobry !! uszczelka jest cieniutka ma podobne własciwości do cylidra i głowicy (też aluminiowe). Dobrze wykonana pochodiz dłuzej niż te chu*owe sprzedazwane w sklepie !! miedź niezda egzaminu już prubowałem :/ zresztaniech straci pieniądze czas i dotoczy nowe tuleje które wybiją siępo miesiacu jazdy :/ juz lepiej niech kupi nowe kartery :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 Przecież autor sam napisał że luzy mają 5 mm kleje są dobre i nikt ich nie krytykuje ale do tego się na nic zdadzą. I zostało już dawno powiedziane że ma kupić inne kartery bo bez papierów to nie ma sensu. Przecież to jest kurde wsk ceny są śmieszne cały silnik za 50 złotych kupisz więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 miedź niezda egzaminu już prubowałem :/ W jaki sposób sprawdzałeś że ci nic nie wyszło z ta miedzią?? Ja powiem że mam miedzianą podkładke pod głowce w Junaku i jakoś nic mi się nie dzieje z nią. Więc w czym problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 mówie o takiej miedzianej sprzedawanej w sklepach. U mnie wydmuchiwało ją :| wiem ze to dziwne ale... co do samorubek nigdzie tak łatwo niemogłem dostać kawałka blachy miedzianej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 wueska do uszczelki pod glowice z aluminum sie zgodze bo mam u siebie w mz orginalna i wcale nie wyglada lepiej niz taka robiona z piwam, ale z tym klejem to dojebales i to konkretnie. klej sie daje jak masz kilka setek luzu a nie 1mm czy dopiero 5mm!! a co do wytoczenia takiej tulejki to jak sie zrobi to bedzie siedzialo bo ojciec moj robil to kumplowi i tylko dzieki temu wpadlem na to, ze to wina tych tulejek i napisalem na forum... a problemy ze skrzynia sie skonczyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 28 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 narazie kupilem nowe kartery silnik wsadzilem do ramy a czy bedzie dobrze to sie okaze dzis bede testowal jak zdaze gwinty mam troche zabrudzone i nie moge dokonca dekla od strony zaplonu przykrecic :/ a klej wedlug mnie by nie pomogl a z ta puszka sprawdzalem i klapa wcislem na hama jak rozebralem silnik to zoabczylem tylko resztki tego a tulejka wtedy mocno siedziala wogole nie miala luzu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 no bo klej miał zapobiec temu zeby to się rozleciało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi