m16 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Hej :DNaped predkosciomierza to chyba jedno z najdziwniejszych rozwiazan w tym motocyklu. Aby go wymienic trzeba zdejmowac sprzeglo 8O . Ale nie o tym chcialem. Bardziej interesuje mnie wymiana "drugiej strony". Wymiana tego waleczka ktory napedza linke to nie problem - zdjecie sprzegla i jedna srobka - problem w tym jak wymienic "to cos" co napedza ten waleczek. Ma to "rowki" takie same jak waleczek (przez co moze sie krecic) ale nie mam za bardzo jak przyjrzec sie jak to sie demontuje.I drugie pytanie - czy w cz 6V i 12 V ilosc "rowkow" w waleczku i jego napedzie byla taka sama ? Wiem, ze strasznie to zamotalem ale mam nadzieje, ze ktos sie domysli o co mi chodzi :) [ Dodano: 13-06-2005, 18:56 ]Wymieklem - zdjalem sprzeglo a ten waleczek dalej nie chce wyjsc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 qmam tak: - plastikowy wlaeczek mocowany na 1 srubke w ktorego mocuje sie linke zjales?- chcesz zdjac ten drugi waleczek, ktory napedza ten plastikowy?jezeli tak, to jest problem, bo jest to walek posredni skrzyni biegow i zeby go wyjac, nalezy rozpolowic silnik niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 I drugie pytanie - czI drugie pytanie - czy w cz 6V i 12 V ilosc "rowkow" w waleczku i jego napedzie byla taka sama ? ZTCW jawa w wersji z koszem miała inne przełożenie napędu szybkościomierza. Przy zwykłym tzn. do wersji solo napędzie licznika wskazania są prawidłowe dla zębatki napędowej 17. Jak masz większą to prędkościomierz będzie wskazywał za dużo jak mniejszą to za mało (o około 5%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 plastikowy wlaeczek mocowany na 1 srubke w ktorego mocuje sie linke zjales?Wlasnie nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 MłodyVFR napisał:plastikowy wlaeczek mocowany na 1 srubke w ktorego mocuje sie linke zjales? Wlasnie nie czyli tego nie umiesz zdjac? to musisz odkrecic srubke, wlozyc srubokret jak sie da i popchnac to cudo do srodka w dol mocno i musi wyjsc razem z simmerem. moze stawiac opor wlasnie przez siedzacy tam simmer, ale wyjsc musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Caly problem jest w tym, ze jak to chce "wybic" to mi sie blokuje o ten waleczek wystajacy z karteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 no to musisz wyciągnąć wałek pośredni... u mnie da sie to zrobić delikatnie bez wyciągania... po prostu lekko okręcając tym plastikowym, żeby ząbków nie zjechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 customer dobrze radzi. wbij najelpiej jakis bieg i krec zebatka i ten walek tez bedzie sie krecil - latwiej wtedy nim krecic posrednio, niz chwytajac go i sie meczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Caly problem jest w tym, ze jak to chce "wybic" to mi sie blokuje o ten waleczek wystajacy z karteru. bo "to" trzeba na zenątrz a nie do środka wyciągać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 czy az taka różnica jest miedzy jawa ts a cz? jak sie pomylilem to sorki, ale w ts do srodka wyciagasz. :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi