gawron89 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 witam.. chcialem zapytac czy warto kupic zestaw tuningowy do simsona 60ccm ? w skłąd zestawu wchodza : -tłok + sworzeń -cylinder-głowica-zimeringi jak narazie jedziłem tylko na niemieckich czesciach.. i nie wiem jak z tymi polskimi tuningujacymi? <hmm> bo tuningujace niemieckie sa strasznie drogie..:/ i zastanawiam sie nad kupnem tych..? a wiec czy dzieki tym czesciom ? -moc wzrosnie?-bedzie to wytrzymałe?-czy jest to warte swoich pieniazków? chciałbym tez usłyszec opinie tych którzy mieli takie cos zamontowanego lub mieli z tym stycznosc? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 poszukaj w archiwum :!: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 To zależy też z jakiej firmy jest ten zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Moim zdaniem nie warto. Na taki zestaw wylozysz ok 90zl a nie mysl ze to Ci podniesie osiagi. Jak juz kiedys pisalem zestaw na pojemnosc 55cc, a nie 60, pozatym za 100zl to mozna o wiele wiecej niz zwiekszyc pojemnosc o 5cc. W najlepszym wypadku zyskasz 0.1 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Ano jest to w archiwum. Ale to tylko przebąknięte było w jakimś tam temacie o Simach. Co do firmy to pewnie ALMOT bo oni robią u nas w Polsce części do motorowerów.Mam taki zestawik i postaram Ci odpowiedzieć na pytania.-moc wzrosnie? Mi wzrosła jednak wymaga to dokładnych regulacji i dobrego docierania. Na innym nie istniejącym już forum o Simkach pisali, że niektorym wzrosła moc, a innym nie. Jednak ta moc jest dość wysoko i trzeba bardzo kręcić żeby do niej dojść i są dwa ogromne dołki w niej (takie, że przy tak małej mocy można je wyczuć przy odrobinie wprawy).-bedzie to wytrzymałe? Powiem tyle. Kupując ten zestawik kup też i wsadz nowe łożysko główki korbowodu bo lecą. No cóż... Cylinder jest krótszy przy tym samym skoku i ma sporo wiekszą kompresję. Ja przejechałem na tym już prawie 2000km i narazie nic się nie dzieje poza znów dzwoniącym łożyskiem na korbowodzie:/ Więc można liczyć, że łożysko starcza do 2000km (jednak nie SKF czy coś takiego, a teraz jak będe wsadzał nowe to SKF).czy jest to warte swoich pieniazków? To pojęcie względne i nie będę sie raczej wypowiadał konkretnie. Moim zdaniem nie bardzo to współpracuje z seryjnym wydechem (sportowego za 60-100zl w życiu nie wstawie bo to jest imitacja) bo ma on za małą średnicę (średnica w zestawie z niemczech była większa, a na polskim zestawie jest wsumie napisane "RTZ POWER") podobno dobrze to jeździ ze sportowym wydechem za 360zl z www.kemot.pl ale moim zdanie w Simsona wsadzać ponad 600zl to duzo... Ja mam zwykły tłumik, kosz sprzęgłowy od S70 i nie żałłuje jednak pod wiatr trzeba trzymac wysokie obrory bo na dole nie ma mocy, a calość jest mało elastyczna. A, jakby co to napisalem o zestawie tym co teoretycznie ma 9KM/8500RPM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Ten tamet byl juz nawet dokladnie przerabiany i to calkiem niedawno ;) w sumie dotyczyk Jawki ale to wszystko dzial tak samo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Moim zdaniem nie warto. Na taki zestaw wylozysz ok 90zl a nie mysl ze to Ci podniesie osiagi. Jak juz kiedys pisalem zestaw na pojemnosc 55cc, a nie 60, pozatym za 100zl to mozna o wiele wiecej niz zwiekszyc pojemnosc o 5cc. W najlepszym wypadku zyskasz 0.1 KMTy kolego liczyles pojemnosc cylindra do jawki a w simsonie moze byc troche inaczej. Ja CI proponuje kupic taki zestaw od S71, rozpilowac te kartery i zrobic to porzadnie. Wtedy napewno odczujesz duuuuzy wzrost mocy i mozesz miec niemieckie czesci za nieduze pieniadze (uzywany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 no łwanie mysle ze bylo by najlepiej jak bym kupił sobie ten cylinderek i głowice z s70.. ! ale co tam dokładnie potem trzeba przerobic zeby pasowal ten wielkszy cylinder? Aha i jeszcze jedno gdzie dostane tutaj w polsce niemieckie czesci do simaków? bo zawsze kupowałem w niemczech ale niestety w tym roku chyba nie jade.:/ i jak w razie czego odróznic czesci polskie od niemieckich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 no łwanie mysle ze bylo by najlepiej jak bym kupił sobie ten cylinderek i głowice z s70.. ! ale co tam dokładnie potem trzeba przerobic zeby pasowal ten wielkszy cylinder?Musisz roztoczyć kartery pod większą tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Cylinder tuningowy do jawki ma średnićę 40 mm, a do simsona 41 mm, czyli pojemność w simaku wyniesie ok. 58 ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi