Blazej_mtx Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam. Mam pytanko. Czy jest możliwość regeneracji amortyzatorów gdy mają luz w goleniach na boki? gdzie się z tym skierować? ile to może kosztować? Regenerował już ktoś z was to? Czy da się to zrobić samemu czy trzeba tą robote polecić specjalistycznemu zakładowi? Prosze o pomoc ;) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 oczywiście że jest możliwość. każda laga chodzi na dwóch panewkach które są po to żeby sie zużywały i żeby je wmieniać. takie rzeczy sie robi samemu bo roboty jest mniej więcej tyle co przy wymianie uszczelniaczy zawieszenia. są po 2 takie pierścienie w każdym teleskopie i kosztują od 70 do 100zł czyli za komplet 300-400zł. Po takiej regeneracji teleskop już nie ma prawa mieć luzu chyba że jest mocno wytarta powierzchnia lagi ale to raczej niespotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Kurde... to już chyba lepiej kupić używane amortyzatory. ;) Jutro rozbiore amory i zobacze co z tym jest. :evil: To jest zrobione z jakiegoś specjalnego materiału? ( tak przypuszczam :? ) czy można to dotoczyć samodzielnie? ( mój wujek jest tokarzem :roll: )adam87 dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Kurde... to już chyba lepiej kupić używane amortyzatory. no i pojezdzisz troche i znowu ci padna, chyba ze trafisz na jakies w dobrym stanie ale jak dla mnie to loteria kupowac uzywane amorki, tak wiec lepiej zrub tak jak napisal Adam87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 u mnie te panewki z tego co mowil mechanika sa pokryte teflonem :D bo ja nie beda pokryte to ci porysaja lage od srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 u mnie te panewki z tego co mowil mechanika sa pokryte teflonem no może być teflon ale u mnie to jest chyba jakiś spiek o bardzo niskim współczynniku tarcia. niestety ten spiek po jakimś czasie sie wyciera i robią sie luzy. najbardziej sie wyciera jak jeździsz bez oleju więc trzeba pamiętać żeby po kilku wyciekach uzupełnić olej w amortyzatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Hymmm za 400 zł to ja teraz moge kupić cały przodek do dt z tarczą, zaciskiem kołem itp... pewnie bym to już miał ale nie mam tyle kasy :DNa tych amorach co mam w Hondzie nie da się jeździć. Musze wymyślić coś innego. Jeżeli to rzeczywiście jest czymś pokryte to samodzielne dotoczenie odpada :) Robie Honde pod siebie bo mam zamiar nią jeszcze pojeździć z 2 lata... ale 400 zł w amory pakować... nie nie tak nie zrobie. Kurde no i mam problem :flesje: Są jeszcze jakieś inne wyjścia?Pozdrawiam i sorki za błędy :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Robie Honde pod siebie bo mam zamiar nią jeszcze pojeździć z 2 lata... ale 400 zł w amory pakować... nie nie tak nie zrobie. a co to za motor bo ja podałem cene pieścieni akurat to mojego zawieszenia w husqvarnie, a jesli masz jakiś motorower to cena na pewno będzie dużo niższa. ja podczas przygotowywania motocykla do sezonu to jeśli chodzi o przednie zawieszenie to zmieniłem jeszcze sprężyny, uszczelniacze no i oczywiście olej, więc jak widzisz utrzymanie terenowego motocykla musi kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Ja pomykam zwykłym MTX'em z 89 roku :D Gdzie tego szukać? Larsson?Pozdrawiam EDIT: Właśnie rozebrałem cały amortyzator i tam nic takiego nie ma 8O Laga chodzi poprostu w goleniu i na simmeringach :? Albo ja coś nie skumałem o czym piszecie, albo.... albo nie wiem :? Postaram sie dostarczyć zdjęcia :roll: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 do mojej DR na allegro moge zakupic komplet simeringow do lagow + olej za 50zl, uszczelki kosztuja 25zl, ale sa jeszcze za 50zl, zalezy kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Tylko że te lagi nie ciekną w ogóle... Jest możliwość że simmeringi są tak wyrobione, że to sie tam w nich kiwa? innej możliwości nie widze raczej bo tam żadnych panewek nie ma. Jedyne co, to może są tak bardzo golenie wyrobione.. ale wątpie bo wyglądają całkiem całkiem... Pzdr i dzięki za odpowiedzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 EDIT: Właśnie rozebrałem cały amortyzator i tam nic takiego nie ma Laga chodzi poprostu w goleniu i na simmeringach Albo ja coś nie skumałem o czym piszecie' date=' albo.... albo nie wiem Postaram sie dostarczyć zdjęcia [/quote']to już wiesz dlaczego masz luzy :Djak nie masz tych pierścieni to luz musi być i to bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 No to w takim razie gdzie one mają być 8O tam nie ma miejsca na to raczej.. jedyne co, to pod simmeringiem jest przerwa ok 1 cm. Chyba że nie chodzi o to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi