oociep Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 Czy wie ktos moze gdzie nakaldaja nikasil (slyszalem ze w czechach) ile sie czeka i ile kosztuje jak ktos ma jakies info to niech wrzuca,PILNE.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 www.kemot.pl . Wejdz do dzialu tloki 50-125 tam masz na gorze info o nikasilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mam pytanie, może troche sie teraz nie popisze ale co tam...czy nikasil można nałożyć do każdego tłoka czy jak to nazwać...co to daje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oociep Opublikowano 5 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 www.kemot.pl . Wejdz do dzialu tloki 50-125 tam masz na gorze info o nikasiluI napisali powyzej 4 tygodni suzkam zeby ktos zalatwil szybciej moze ktos wie gdzie zrobia w ciagu miesiaca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Oociep zawsze musisz poczekać mniej więcej 3, 4 tygodnie ponieważ proces schnięcia troszkę trwa no i oczywiście czas na transport bo nie spotkałem się żeby ktoś w Polsce robił takie rzeczy. Napisz do mnie na PW powiem Ci gdzie ja robiłem (zdążyli w 3 tygodnie). Mr. Maćku nikasil nakłada się na cylinder a tłok musisz kupić nowy. Nigdy nie zakłada się nowo zrobionego cylindra i starego tłoka te 2 części zawsze muszą iść jako nowe ponieważ używany tłok nie będzie pasować do nowego cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Znajomy był niezadowolony z tego nikasilu w czechach i zrobil w niemczech placil 1000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 A czy przy kupnie moto jest jakaś możliwość sprawdzenia nikasilu bez rozbierania silnika?? I jeżeli przykładowo przy kupnie okazało by się że tłok jest troszeczke luźny to sama wymiana tłoka załatwiła by sprawe czy odrazu i nowy nikasil???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 A czy przy kupnie moto jest jakaś możliwość sprawdzenia nikasilu bez rozbierania silnika?? NIe nie ma takiej możliwości. I jeżeli przykładowo przy kupnie okazało by się że tłok jest troszeczke luźny to sama wymiana tłoka załatwiła by sprawe czy odrazu i nowy nikasil????To zależy w jakim stanie jest niksyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 TO nie jest tak dużo grzebania chyba. Aby sprawdzić mniej więcej jak to wyglada wystarczy tylko głowica. (mam racje ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Dzięki wakul za odowiedź :lapagora: !! A co daje ten nikasij?? Wydłuża żywotnośc cylindra czy co?? Moc się zwiększa czy bez zmian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Dzięki wakul za odowiedź !! A co daje ten nikasij?? Wydłuża żywotnośc cylindra czy co?? Moc się zwiększa czy bez zmian??Z tego co wiem to lepsze chlodzenie i wyzsze obroty (wieksza moc)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Z tego co wiem to lepsze chlodzenie i wyzsze obroty (wieksza moc)...Mniesze tarcie, większa moc. Same zalety poza kosztem jak sie skończy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Dzięki za szybkie odpowiedzi ;) . Widze ze to fajna sprawa tylko kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oociep Opublikowano 6 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Dzięki za szybkie odpowiedzi ;) . Widze ze to fajna sprawa tylko kosztuje...Fajna nie fajna ale niezbedna Ciekawe kiedy w polsce bedzie ktos robil ale chyba jeszce troche to potrwa nie zdawalalem sobie sprawy ze to taki skomplikowane. Nie dosyc ze nie zaczalem sezonu to jeszce miesiac nastepny z glowy :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Nikasil robi się po to żeby nie kupować nowego cylindra, tak to dla mnie wygląda. Nikasil kosztuje w zależności od zniszczeń od 1000 – 1300 zł max. Na jednym nikasilu można przejechać teoretycznie 3 tłoki (jednak każdy jeździ inaczej ;) ). Ja stan tłoka sprawdzam po przez „bawienie” się kopniakiem wtedy można wyczuć stopień kompresji. Jednak to jest mój osobisty patent i różne opinie o nim słyszałem więc decyzje pozostawiam wam. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi