ktosiek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Jak zwykle mam problem z umieszczeniem postu w odpowiedniej kategorii bo nie mam pojecia w ktorej powinien sie znalezc ale licze na to ze moderatorzy sie tym zajma jesli kategoria jest zla... Moje pytanie jest nastepujące. W jaki sposob mozna zabezpieczyc motocykl zabytkowy przed kradzieza? Myslalem o AC ale to tylko dla pojazdow mlodszych jak 10lat (niestety). Moze znacie jakies sposoby albo rodzaje zabezpieczen?? Licze na Waszą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Poszukaj w archiwum, o zabezpieczaniu motocykli bylo juz kilka tematow. Najlepsze to alarm+kotwica(albo inne staly element krajobrazu)+dobry lancuch. No i najlepiej miec garaz z solidnymi drzwiami i klodka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Myslalem o AC ale to tylko dla pojazdow mlodszych jak 10lat (niestety ???a niby dlaczego ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 No i najlepiej miec garaz z solidnymi drzwiami i klodka Najlepiej, ale niestety nie mam takiego luksusu poniewaz mieszkam w bloku... :cry: Myslalem o AC ale to tylko dla pojazdow mlodszych jak 10lat (niestety ???a niby dlaczego ??!! Tak mi powiedzieli w ubezpieczeniach. Ze ubezpieczenie AC nie jest praktykowane w pojazdach starszych niż 10 lat poniewaz nie da sie jednoznacznie ustalic wartosci pojazdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 e tam... idz do PZU... oni raczej nie wymyslalja jakichs pie**ol z reguly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 w tym problem ze wlasnie w PZU mi tak powiedzieli... ale zobaczymy co powiedza gdzies indziej w PZU. Fakt faktem ze pojazd ma 45lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Tak na prawdę nie ma zabezpieczenia na 100 %. JAk chcesz spać w nocy spokojnie, to załatw sobie lepiej garaż (nie koniecznie samemu - zawsze możesz się zrzucać z kilkoma ludźmi). W garażu żaden pijaczek ci nie urwie lusterka ani nie przewróci maszyny - pomyśl o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedtom Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 akerW garażu żaden pijaczek ci nie urwie lusterka ani nie przewróci maszyny ... no chyba ze urwie Ci lusterko albo przewroci motor Twoj pijany kolega z ktorym wynajmujesz garaz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 No tak, ale to już inna bajka.. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Fakt faktem ze pojazd ma 45lat:) :Dno to ja nie wiem ;p dop tej pory nie mialem starszego sprzeta od siebie :banghead:powodzenia!!ps.ja nie wiem czy oni moga odmowic ubezpieczenia pojazdu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperCube Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 ps.ja nie wiem czy oni moga odmowic ubezpieczenia pojazdu.... ...widocznie mogą - w tym topicu jest o takiej praktyce wspomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 no wlasnie. nie moga odmowic tylko obowiazkowego ubezpieczenia OC natomiast AC mi odmowili 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 Polecam Alarm Steel mate. cena okolo 170 zl. Zakupilem i zalozylem. Bomba. Luknij na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Polecam Alarm Steel mate. cena okolo 170 zl. Zakupilem i zalozylem. Bombana czym polega instalacja? jak podpinasz pod stacyjke itp?? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jak delikfent chce zajac sie stacyjka to po 1. Centralka alarmu ma wbudowany czujnik drgan ktory jest mozliwosc regulacji czulosci. im bardziej podkrecony to bardziej reaguje na reakcje delikfenta z zewnatrz na motor i zalancza sie wtedy alarm. Jezeli chodzi o stacyjke zrobilem tak. Jezeli proba jest wsuniecia kluczyka, alarm sie ONJezeli kluczyk jest wsuniety i chce koles wlaczyc moto, odcina mu zaplon. bo 1. w stacyjce to swiatla.2. zaplon i swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi