RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Witam, Macie jakieś pomysły jak odkrecić oś od pedała (próbowałem juz stawac na kluczu, nawalałem młotkiem w klucz jak głupi) która jest "troche" zapieczona :?: Byłbym wdzieczny za wszelkie pomysły i rady :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 pedała ? to pewnie w rowerze... polecam: www.forumrowerowe.prv.pl polecam 2: psiknij WD-40 lub podobnym specyfikiem :banghead: a może kręcisz w złą stronę ? ;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Kręce w dobrą strone :banghead:WD-40 nie pomaga :banghead: Cola zresztą też wymiękła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 no to walnij młotkiem zdrowo :banghead: ze wszystkich stron, i w ośkę i w pedał :banghead: tylko z wyczuciem :mrgreen: i zajrzyj na to forum rowerowe co Ci link dałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Sorki ale nie dopisałem że waliłem po tej osi ale rownież nie chciała puścic :banghead: NO badam na to forum ale w "nowych rowerach" raczej takie coś nie wystąpi ;) Wszyscy mechanicy odkręcający zapieczone śróby pomóżcie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Przyłóż dóży młotek z jednej strony na wysokości gwintu . Uderzaj małym z przeciwnej strony, energicznie . Jak nie pomoże , rozgrzej palnikiem. Nie pedało! Materiał sie rozszerzy i powinno lekko pójść. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Już prubowałem z tymi młotkami wcześniej i nie pościło :banghead: ide z tym kurestw** nad kuchenke może puści :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Zalej dokladnie ... Colą ... Czasem pomaga :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Pisałem juz że Cola wymiękła (zanurzona była korba razem z ta osia na 1h i nie puściło) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 ja się dziwię że korby cola nie zeżarła :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Cola... . I piwko. Dobry pomysł. Raz takie coś piłem. Cola- odrdzewiacz też słyszałem. Może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 jak kola nie pomaga to sa jeszcze dwa sposoby:1 - mleko (tak mleko- krowie, kozie, moze byc nieprzegotowane ;-) )2 - nafta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 JUż pisałem że nie pomaga :banghead: EDIT: Czy po rozgrzaniu metal się nie rozchaartuje :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 jezeli nie rozgrzejesz do czerwonosci a jedynie podgrzejesz to nie powinno sie rozhartowac. jednak najpierw sproboj mleko (sprzwdzilem - dziala) lub nafte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Wiesz najpierw sprobuje z podgrzaniem bo juz połozyłem 15 minut temu na gaz tą korbe razem z osią :banghead: A z tym mlekiem to aż się zdziwiłem 8O Ale też sprobuje w końcu co mi szkodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi