data7 Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Witam Jakos ostatnio mi sie dziwnie moto zachowuje, jade jade i nagle zaczyna sie dlawic. Ostatnio musialem zjechac na pobocze, stoje, dumam, podjechala para na motocyklu i koles mowi, zebym sprawdzil filtr powietrza czy nie zapackany (motocykl byl caly w blocie:> ) no to wykrecilem wyjalem opatrzylem, ale nie byl jakos specjalnie zasyfiony. wlozylem spowrotem odpalilem ale po chwili zgasl , przy gaszeniu z okolicy gaznika i puchy z filtrem powietrza takie glosne sapniecie sie wydobylo. odpalilem znowu koze, przegazowalem i problem przeszedl. i bylo ok, ale dzisiaj rano znowu zaczal przerywac na niskich obrotach. i teraz, czy to moze byc wina przysyfionego gaznika ? moze zawory sie skrecily za bardzo? swiece sa nowe. dzisiaj wieczorem wykrece gaznik i wyczyszcze, ale moze ktos ma jeszcze jakies pomysly? a, filtr powietrza tez juz umyty i nasmarowany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 ja 2x miałem coś takiego.po zatankowaniu na BP przy Puławskiej/Geantjak jechałem dłuższą chwilę na stałych, niskich obrotach, to przy odkręcaniu zaczynał się dłużej zastanawiać. jak go przegazowałem i pojeździłem ostrzej, to przechodziło.rzecz działa się wyłącznie na paliwie z tej stacji. i tak już tam nie tankuję, bo kazali mi kask zdejmować - barany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Wymień świecę na stare i sprawdz czy jest tak samo, może któraś z nowych zaczeła szwankować lub ma zbyt małą przerwę i się spawa na wolnych obrotach.Jak nie pomoże to bież się za czyszczenie gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Oprócz sprawdzenia gaźnika zerknij też do zaworów, prosta robota, a sprawdzić warto. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi