Lit Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 cześćmam Horneta i problem:- jak puszczam kierownicę moto zaczyma mi ściągać na prawą stronę (motocykl nie jest po wypadku ani po szlifie - przebieg 30tyś km) -przy prędkościach >180km/h wężykuje...pojawia się coś w rodzaju shimmi. opony są prawie nowe, żadnych luzów na główce ramy ktoś ma może jakies pomysły? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 ktoś ma może jakies pomysły? no ja mam... akurat tędy przechodziłem to coś napiszę ;) a jak łożyska w kołach ? ja bym obstawiał łożysko wachacza ale siem nie znam także... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 łożyska ok, sprawdzałem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Popuść łożysko główki ramy, może jest za mocno skręcone. Ostatnio był o tym temat na forum, ponadto przetestowałem, to też na sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Popuść łożysko główki ramy, może jest za mocno skręcone. Ostatnio był o tym temat na forum, ponadto przetestowałem, to też na sobie...i od tego przestanie sciagac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Jeśli kiera sie przyblokowuje, w dodatku ktoś dziwnie siedzi na moto, to rożne rzeczy się mogą dziać. Możliwe, że ktoś krzywo ustwaił tylne koło podczas naciągania łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 i właśnie to może być problem, to tylne koło...ostatnio naciągałem łańcuch i możliwe, że źle ustawiłem koło. Nie wiem w sumie czy nastawiać je według tej skali na wahaczu, bo nawet jak jest nastawione w miarę idealnie...na oko, to wtedy ściąga mi moto jak jadę z puszczoną kierownicą. Ma ktoś jakiś patent na ustawienie tylnego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Na poczatku sprawdz cisnienie w oponach. Co do naciagania lancucha to chyba najlepiej odmierzac odleglosc od wachacza za pomoca suwmiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuk Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Moja VFR zaczeła ściągać po tygodniu jeżdżenia na nieszczelnym siemeringu na widle. po wymianie znowu wszystko jest ok. Sprawdź zawieszenie. Pozdro i 3mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi