Gość skuteczny Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 hej,masz chyba dużą opone z tyłu bo 251 z 250 sa fabrycznie skonstruowane na 5 biegu od 80kmh. jeśli musisz trzymać 90 tzn że zmniana zębatki na jeden lub dwa ząbki mniej chyba ci sie się spodoba, poznasz wtedy namiastke elastycznosci tego silnika i dużo mniejsze zuzycie wachy. to tak moim zdaniem oczywiście. co 130kmh max to fakt ja też uważam ze bez sensu choć i 140 latają MZ(moja już tera zbyt zmęczona jest by pójśc tyle, ale ma turystyczną szybe i 30L. kufer i idzie 120kmh :) ) tam gdzie kupujesz części do MZ zamów sobie np 18 zębów. robili do 250 z koszem. powinno być OK. koszt 18zł ja kombinowałem już ze wszystkimi dostępnymi i wybrałem jeden zą bek mniej niz powinno być w 251(20 zamiast 21) ale przypomne że duże znacznie ma tylnia opona. jak rozwaliłem raz swoje koło tył w 251 16 cali to założyłem koło od 250, 18 cali z dość grubą oponą to mi moto chlało w h..j wachy i w ogóle jeździło do bani(zębatka 19 wtedy) jak coś , to pisz postaram sie pomóc ! pozdro !!! MZ pnad wszystko !!! heheheheh :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 opona jest 110/80 wiec niska a te 90 to w dwie os tak to od 70 na rwnej ale ja wrzucam dopiero powyzej 90 moto idzie super w zakresie 4 do 7 tys Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuteczny Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 opona spoko :) :D pewnie haidenau...? miałem taką kupić ale wziełem haidenau enduro :lol: do lasu panie! gitara, szczególnie na mniejszej zębatce ryje po lesie jak szalona! pozdro MZ crew !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2003 metseler enduro 3 sahara ja tez chce kupi haidenau ta K60 z tyly 110/80 a z przodu 90/90 Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuteczny Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2003 VIPER, kupiłeś już ten gaźnik, czy zwlekasz...??? :lol: :lol: :lol: panie kupuj bo Ci ze sprzedaży wycofają !!! pozdro MZ crew !~!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2003 z tym wycofaniem, to se beke krecisz czy serio mowisz? ja bym kupil od zaraz tylko domysl sie co...nara Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuteczny Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2003 pany, bez paniki! jak mam coś fajnego z swoich motocyklach, to chce żeby i inni znajomi mieli :lol: :lol: :lol: napewno nie wycofają ich ze sprzedazy bo je montują do nowych 250 w Turcji. a gaźnik naprawde konkret, nawet jak by mi ktoś dawał nowy od 251 to mój mimo ponad 20000km wole. dodam ze w oryginalnym gażniku w MZ ssanie działa jedynie pomocy w zasysaniu wachy do silnika, (moto gaśnie)a w BINGU działa jak w dobrym moto! dwa kopniaki i czy -15 stopni czy +30, moto odpala zawsze i kręci na 2000rpm na rozgrzewce. można trochę zdjąć i wyregulować powiedzmy między 1300 a 2000rpm. ile mam go zachwalać! bierzta żywcem !!!!!!!!!!!!!1 pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klubbheads Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Cena tego gaźnika w Łodzi to 385 pln. ul.Organizacij WiN 44 .W innych sklepach niesprawdzałem.Jeżeli znacie jakieś inne sklepy w Łodzi opócz Nawrot,Rewolucji i Pomorskiej(teraz organizacji win) to piszcie na priv.Jeszcze jedno zna ktoś może adres i nr tel do sklepu w Łowiczu(nazwisko chyba Zawiślak) z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 To ilu z nas ma taki gażnik założony,bo tak przerwa zimowa nadchodzi i zaczynam się nad nim zastanawiać.A więc-ile pali(tzn.ile przed nim ile teraz) :?: -jak wygląda sprawa osiągów tzn.Vmax i przyspieszenia bo że elastycznośc większa to słyszałem :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 Witka. Kupilem sobie ten gazniczek na poczatku sezonu i powiem ze jestem zadowolony. SPalanie na nowym sporo mniejsze niz na 30n30-1 -> jazda mieszana przewaznie w 2 osoby z predkosciami w okolicach 90-100km/h okolo 4.5. Predkosc to ciezko powiedziec zalezy od paliwa , ale predkosc w 2 osoby jaka jechalem to delikatnie ponad 125 , samemu udao mi sie rozbujac maszyne "135" licznikowe 140 :wink: ale ja to uznaje jako 135 moze hmm nawet mniej :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 28 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 Dzięki.A ile za niego dałeś i gdzie go można dostać :?: BO tak się zastanawiam po ilu km by mi się zwrócił :( Bo spalanie jadąc z pasażerem z tego co piszesz to jakieś 1,5- 2litry mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 28 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 dalem 270 zeta ---- sklep motoryzacyjny w Lipianach ale kroociec ssący nie pasowal od starego wiec +50 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 28 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 Kurde,to ładne pare tysięcy nakręcić żeby się zwrócił.Trzeba się zastanowić,ale chyba jednak wyreguluje stary bo tyle km to przez kilka sezonów będe kręcić a jednak myśle że uda mi się moją MZ prędzej zmienić :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 28 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 no to Domel ile nakreciles km ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 28 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 Dzięki.A ile za niego dałeś i gdzie go można dostać :?: BO tak się zastanawiam po ilu km by mi się zwrócił :( Bo spalanie jadąc z pasażerem z tego co piszesz to jakieś 1,5- 2litry mniejDlaczego tak sądzisz? Moja z normalnym zapłonem palila w mieście 4,3 do 4,4 , w trasie zmierzyłem 4,01 (na dyst. 400 km z czego polowa z plecaczkiem), ok 90-110. To kwestia regulacji, na gazniku N3-1 tez może mało palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi