DZIADU Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Jak wielu z was wie, po przykrym rozstaniu się z moją Ewunią nie daję za wygraną i zbieram kasiorkę na kolejnego sprzęta, do nowego sezonu jest jeszcze troszkę czasu, tak więc zamierzam go spożytkować na jak najlepsze rozpoznanie interesujących mnie pozycji. Jestem poważne zainteresowany Bladym SC-33, chcialbym wiedzieć jak się trzymają te motocykle po przebiegu 50-60tys kilometrów, co w nich najczęściej leci, jak często się coś sypie itp. Jak do tej pory wszystko co czytałem na temat tego modelu opiewało w same superlatywy ale nie wierzę żeby było tak różowo. IGŁA, ciebie pierwszego wzywam do tablicy!!! Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RESO Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ja tez sie podlacze bo chce kupic SC33 i chyab jedyna wada jest cen azkupu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Jedyną znaną mi wadą tego motocykla jest cena zestawu napędowego i klocków do przodu. W tym modelu nie można się wycwanić kupując tani łańcuch itd. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RESO Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Jedyną znaną mi wadą tego motocykla jest cena zestawu napędowego i klocków do przodu. W tym modelu nie można się wycwanić kupując tani łańcuch itd.Moze masz namiar na jakas dobra SC33 za konkretne pieniadze?? i na co zwracac szczegulna uwage przy kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 oj byla taka w jaworznie i poszla za 18200zl rok 98 a stan byl prawie ideal ;) a piotrek wie jaka teraz gosc pomyka hayabusa , ogolnie kumpel na nią nie narzekal nic bo malo palila miala kopa zwinna wszystko nie psula sie ale wolal turystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RESO Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 oj byla taka w jaworznie i poszla za 18200zl rok 98 a stan byl prawie ideal ;) a piotrek wie jaka teraz gosc pomyka hayabusa , ogolnie kumpel na nią nie narzekal nic bo malo palila miala kopa zwinna wszystko nie psula sie ale wolal turystyka Wiem ktora to gadalem z nim :mrgreen: tylko wtedy tyle kasy niebylo jeszcze 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Panowie, nie wierzę, że istnieje choćby jeden motocykl bez ani jednego słabego punktu, z tego co wiem, to w SC-28 z lat 92-93 pojawiały się po pewnym czasie kłopoty ze skrzynią biegów, tak więc co dolega SC-33???? Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Ogólnie - trwałe sprzęty. Z wad eksploatacyjnych jak dla mnie to nerwowe prowadzenie i koło 16'' z przodu, a zatem ciężko trafić nową oponę. Poza tym najlepiej w tym temacie jest zorientowany Przemek (Pazur), autor tego właśnie artykułu (jeśli jeszcze go nie czytałeś): http://www.scigacz.pl/index.php?document=160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Ogólnie - trwałe sprzęty. Z wad eksploatacyjnych jak dla mnie to nerwowe prowadzenie i koło 16'' z przodu, a zatem ciężko trafić nową oponę. Poza tym najlepiej w tym temacie jest zorientowany Przemek (Pazur), autor tego właśnie artykułu (jeśli jeszcze go nie czytałeś):http://www.scigacz.pl/index.php?document=160 kumpel wlasnie mowil ze z ta opona to tylko takie gadki sa ze ciezko zalatwic moze to bajki powtarzane przez to ze raz powiedzieli tak w jednosladzie na TVN , on nie mial problemu z kupnem opony i mowil ze jest ich duzo wbrew powszechnej opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 W Jednośladzie wypowiadał się właśnie Pazur i dobrze gadał. Sam się trochę za tym nalatałem. A to, że "znajoma teściowej" coś powie to nie znaczy, że tak jest - jednemu się uda, innemu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 moze , ale na motobazarze w katowicach nie bylo nigdy problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxkls Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Nie jestem "znajomą tesciowej" a artur mowi o mnie, moze jest problem z 16 w warszawie u nas nie ma wystarczy poszukac. Nie te czasy, ale jakby sie chcialo miec nowke za 50zl to zycze dalszych poszukiwan. Co moge powiedziec o SC33? Silnik bardzo dobry, nie ma sie do czego przyczepic, wszystko zalezy od poprzedniego wlasciciela. a ze motocykl bardzo trwaly wystarczy poogladac troche filmow gdzie goscie robia rozne ewolucje i jest to z reguly SC33 Wystarczy o niego dbac ale to trzeba robic przy kazdym motocyklu. Spalanie super, u mnie wychodzilo 6,5l. Jedyny minus przy zakupie uzywanych czesci /plastiki, lampa/ nie ma a ceny bardzo wysokie. Osobiscie uwazam ze SC33 to byl najladniejszy blady, ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Z waszych wypowiedzi oraz wszystkiego co udało mi się przeczytać o tym modelu wnioskuję, że upierdliwy i czepialski marudnyDziadu przy ewentualnych oględzinach potencjalnej partnerki nie będzie miał się do czego przypieprzać... Cholera, to zwiastuje ciężkie przejścia w celu zbicia i tak wysokiej ceny motocykla ;) Ale nie ma tego złego, zwiastuje to również bezproblemową i długą eksploatacje :mrgreen: Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 wystarczy poszukacNo właśnie. A co ja napisałem? Nie napisałem, że "nie ma", są, tylko trochę się chowają. Pójść do sklepu i zdjąć "od ręki" z półki to raczej problem. przy ewentualnych oględzinach potencjalnej partnerki nie będzie miał się do czego przypieprzać Moim zdaniem ciężko znaleźć niewytarzanego SC33, ale tak jak z oponami - można trafić... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxkls Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Dobra nie ma sie co czepiac opon 16 bo sa i takie za 100 za 250 i nowe, a przypieprzyc zawsze sie jest do czego, ale nie o to chodzi moto ma byc sprawne, z reguly wiekszosc ma glebe tylko gleba glebie nierowna, jedno mnie zastanawia jak czytam ogłoszenia, teraz wszystkie sa po slizgu i to z reguly lekkim, a SC33 jesli chodzi o ceny spoko mozna zbic, najlepiej jak ktos potrzebuje kasy. Mnie sie bardzo dobrze prowadzilo na opnie 16 firea, a jesli jest za nerwowy amortyzator skretu. Coz mozna napisac wiecej? Jesli ktos chce trwalego i bezawaryjnego sporta to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi