Stan Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) nowinki jakie wprowadza harley, wedlug niego przelomowe, sa seryjnie montowane w 10 lat starszych japonczykach harley jedzie na marceale technicznie nie jest wcale zaawansowany harley to jest legendaale nie maja patentu na crusiery a nieraz jest tak ze uczen przerosnie mistrza :clap: Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Z dużych cruiserow zawsze ubóstwiałem ten jeden jedyny: Honda Valkyrie.A z tych drugoplanowych to Yamaha Wild Star 1600. Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Czołem doktor! Mam prośbę - wpisz jakieś namiary na tego Grześka z Kluczborka. Chętnie przejadę te 90 km, by pogadać z kimś doświadczonym, bo znudzili mi się już "mechanicy" i ich wróżby. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) nowinki jakie wprowadza harley, wedlug niego przelomowe, sa seryjnie montowane w 10 lat starszych japonczykach harley to jest legendaale nie maja patentu na crusiery a nieraz jest tak ze uczen przerosnie mistrza I tu Ciebie popieram w całej rozciągłości myślę że HD już nigdy nie dorówna Japonii , technologia plus precyzja i do tego bardzo dobre materiały robią swoje . Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Seboka Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Głupoty pitolicie :clap: . Który z Was miał okazję pojeździć (tak powiedzmy powyżej 2000 km) w miarę nowym i sprawnym Harleyem? Owszem silniki H-D są konstrukcyjnie niezbyt zaawansowane (ale w takim razie po co japończycy robią ich imitacje - np: Wild Star), ale mają niezłe parametry (seryjny Twin Cam objedzie bez problemu VS 1400), zużywają mniej paliwa a do tego jest bonus w postaci ogromnego rynku części (używanych, nowych, oryginalnych, lepszych , gorszych, tańszych,droższych itp. itd) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 nie pompka akurat japonczycy ida klase wyzej robiac motory chlodzone ciecza na kardan a nie pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 nie pompka Co "nie"? Ja napisałem, że te przestażałe motocykle nie wypadają źle w porównaniu do super nowoczesnych "japończyków". akurat japonczycy ida klase wyzej robiac motory chlodzone ciecza na kardan a nie pasek Harley też robi motocykle chłodzone cieczą (co nie jest dla mnie dużą zaletą). A o zaletach jednego czy drugiego napędu dyskutujemy kilka tematów niżej :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 no i kazdy wykazuje wyzszosc kardanaco do chlodzenia nie bede komentowal twoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 witam was .zaraziłem się motocyklami od brata, który jeżdzi nowym HD .Zamówiłem w Stanach Wild stara i sam jestem ciekaw jaka będzie różnica w jeżdzie.Najważniejsze w tym wszystkim jest radość z jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czołem! Dobry wybór. Sam tym jeżdżę. Nie licz jednak na ogromny power, choć frajda jest wielka. HD jednak ma wieeeeelki wybór dodatków gustownie skrojonych, wykonanych pięknie i pod tym względem Japonia ustępuje. Owszem, to dla wzrokowców, ale o to m.in. chodzi w cruiserach. Zanim zaczniesz ubierać sprzęta, to dobrze pomyśl, bo niektóre Wild Stary "full wypasione" wyglądają szpetnie - obwieszone tak, że trudno dostrzec sam motocykl. HD potrafi to lepiej. Ale z Wild Stara (Road Stara) bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 [Witaj.Motor już płynie tak że po fakcie ,ale jest ładny.Wersja midnight podstawowe tylko zmiany,manetki .tłumik +sakwy itp.przejechane z 5tyś mil inajważniejsze to że jest bezwypadkowy.Mam obawy tylko czy nie poszedłem za wysoko w pojemność,to mój pierwszy motor.Może to kryzys wieku średniego.Kręcił mnie wcześniej vtx 1800 ,tylko pewnie to nie na moje umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 A przestań z kryzysami! Wsiadziesz i będziesz jeździć. Ja mam 165cm i 64kg - spoko daję radę, więc nie myśl, czy sobie poradzisz. Byle z głową. Do masy tylko trzeba się przyzwyczaić podczas powolnego manewrowania, ale ogólnie moto nie sprawia żadnego problemu w prowadzeniu. Sprawdzaj tylko ciśnienie w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 nie sluchaj z tymi bajkami o pojemnosciachtyle uczyc sie na 600 co na 1600 jezeli tylko masz rozum, a ze juz swoje lata masz to napewno ci woda sodowa nie uderzy do glowy,na 1600 tez mozna jezdzic pomalu i sie uczyc, dochodzi masa ale nisko polozony srodek ciezkosci jest wiec sobie poradzisz, co innego stawiac pierwsze kroki majac 167 cm na varaderoa co innego na takim sprzecie, zreszta nie jestes niski i sobie poradziszpamietaj ze to mocne ciezkie i trzeba uwazac , kazdy manewr z wyprzedzeniem na poczatku analizowac, a potem to juz wchodzi w krew i mozna smigac...nie ma co ladowac sie w crusiera ponizej 1000bo naked to czemu nie :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Początki zawsze są trudne na HD przejechałem może z 300km a ten waży podobnie ,tylko to czekanie jeszcze miesiąc.Mam pytanie czy ma ktoś książke obsługi lub coś podobnego żebym czegoś nie spaprał.Ile można wzmocnić wild stara. Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez tomaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 po co wzmacniactakim motorem az zle sie jezdzi za szybko...chcesz dopier*alac to kup sobie scigacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi