SajGoN Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Organizuje wyprawe moto! Litwa, Łotwa, Estonia,Finlandia,Rosja !!To moja pierwsza taka wyprawa, dlatego doswiadczenia nie mam. Prosze Was o dobre praktyczne rady! Zastanawiam sie jak bedzie z wiza? Moze w tej sprawie ktos ma doswiadczenie? Dziekui z gory za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polly Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Wypisz sobie cala trase na spokojnie i gdzie co zwiedzac, jak spac,porezerwuj miejsca,ladnie sie spakuj,kase na karcie...mysle ze to tam znaja, i napewno sie uda.Mysle ze tu na forum jest duzo osob ktore tobie pomoga...Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 i nastaw sie na dłuuuuuuuuugie oczekiwanie na przejściu granicznym z Rosją... Technicy z naszej firmy przy wyjazdach/powrotach z delegacji stoją w oczekiwaniu do odprawy kilka/kilkanaście godzin :( tam nadal trwa dobra passa dla celników :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 i nastaw sie na dłuuuuuuuuugie oczekiwanie na przejściu granicznym z Rosją... Technicy z naszej firmy przy wyjazdach/powrotach z delegacji stoją w oczekiwaniu do odprawy kilka/kilkanaście godzin :( tam nadal trwa dobra passa dla celników :banghead:Na wiekszosci przejsc granicznych motocykle przejezdzaja bez kolejki. Na granicach z "egzotycznymi" krajami jest roznie. Czesto celnicy wysylaja na koniec kolejki' date=' ale wtedy zawsze miejscowi przemytnicy (90% kolejki to oni) chetnie wpuszczaja przed siebie i ma sie wtedy przed soba tylko kilka aut :D . [b']Jak celnicy, policja itp chca pieniedzy to cały czas powatarzac " NIE ROZUMIEM" - lepiej nie mówic "nie paniał" bo moze sie zdażyć (tak jak mi kiedyś) gdy na takie słowa z mojej strony ukrainski mundurowy odpowiedział: "rozumiesz, rozumiesz!".[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekR Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Prosze Was o dobre praktyczne rady! Witam. Też przygotowuję się do wyprawy i w związku z tym znalazłem kilka dobrych porad ale mam je porozrzucane po różnych kompach. Postaram się to wszystko zebrać i wysłąć na razie mam tylko to:http://mz.rider.w.interia.pl/technic/technic.htmMiłych wrażeń Marek Cytuj http://https://picasaweb.google.com/marekrajsz/20050715Polnoc# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 wiza do rosji to podstawanastepnie gdzie spac, hotel, kemping, dziczyznazabradz tylko niezbedne zeczy - motocykl to nie ciezarówka,trasa zapowiada sie dloga wiec wymiana oleju, łancuch , zebatki, opony to podstawa, bo pozniej tylko nerwy i zmarnowany czas,dobre mapy to podstawa,wypisz trase i poloz do tankbagu zebys widzial gdzie sie kierowac, trzymaj w nim tez niezbedne dokumety , aparat, picie , i jedzenie na dzien, zeby nie szukac po sakwach o podstawowych spraw takich jak namiot spiwór, przeciwdeszczowka, nie bede sie rozpisywalale niezbednik to klej , tasma klejeca, spraj do lancucha, kondony ( mozna nawet 2 litry bedzyny przewiesc) :lol: linka stalowa do przypinania kaskow do moto( komu sie chce je nosic)chusteczki nawilzone to super sprawa przecierasz szybe w kasku, rece po sprawdzeniu luzu w łańcuchu, i nie potrzeba wody,latarka i zapas baterji jak cos sobie przypomne to dopisze zerknij na to to na mojej stronie moze cos sie przyda www.achtemotocykle.republika.pl/NIEZBEDNIK%20TUR.htm Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Może to śmiesznie zabrzmi, ale jeśli będziesz zwiedzać, to warto zabrać(jeśli dasz radę) trochę słodyczy. Byłam na Litwie i jak tylko wysiadaliśmy z auta, oblegało nas stado dzieciaków(strach pomyśleć, co będzie, jak zobaczą motor). Ja pozbyłam się zapasu na pierwszym postoju :D A przekupione słodyczami dzieciaki są kopalnią wiedzy i informacji, we wszystkim ci pomogą, nawet załatwią nocleg. Poza tym, jeśli chodzi o Litwę, to jest to naprawdę fantastyczny kraj, z fantastycznymi ludźmi, nie ma się czego obawiać. Jeśli będziesz przejeźdżał przez Wilno(warto zostać na kilka dni), poszukaj noclegu w jakiejś polskiej szkole-nie zedrą. Jeśli znajdę adres tej, w której ja byłam, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dzieki blankaP, to cenne informacje ktorych napewno nie znajde nigdzie wiecej. Dzieki wszystkim za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi