Skocz do zawartości

Derbi Senda SR 50!!!-Pomocy!!

_krisss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko w sprawie motorku(wymienioneo wyżej) Chodzi mi o kontrolki! Więc ma on 5 kontrolek ale niewiem jedna do czego służy...

Wiem że jedna jest od świateł(chyba dugich) druga od paliwa trzecia od świateł mijania czwarta od oleju . A właśnie nie wiem od czego jest piąta ostatnia!! Prosze pomuc mi prosze-jest to pilne bo zaczyna mi ona świecić a niewiem od czego jest!

Tu jest lepsza fota http://www.bikepics.com/pictures/194971/

To od lewej dlugie swiatla, rezerwa paliwa, kontrolka temperatury cieczy zapala sie gdy silnik sie przegrzewa, na dole rezerwa oleju no i ostatnia to kierunki. Zadnej kontrolki luzu tu nie ma.

O widze ze Strzalek byl szybszy bo zobaczylem Twojego posta jak swojego juz wyslalem ;) co dwie banie to nie jedna.

A mam pytanko co moge zrobić żeby się niezapalała ona(jakieś płyny wymienic czy co?) bo np. włancza mi się ona jak odpalam moto(niechodzi mi o to początkowe bo zawsze się włancza ta kontrolka z benzyną) i mruga czasem.... i niewiem co z tym fantem mam zrobić:banghead:-Pomożecie??

Jak chodzi Ci o ta od oleju to musisz dolac oleju do zbiorniczka. Jesli chodzi o ta od temperatury to masz cos skopane z tym czujnikiem bo trudno zeby przy odpalaniu zimnego moto, byl on przegrzany. Jest jeszcze jedna mozliwosc ze ta kontrolka sie swieci tak jako przypomnienie. Dla przykladu w mojej cagivie zawsze jak odpalam moto (czyli mam na luzie) swieci sie kontrolka luzu i oleju (niezaleznie od poziomu) jako takie "przypomnienie" po wrzuceniu biegu obie gasna, chyba ze olej sie juz konczy to po wrzuceniu biegu nadal pali sie kontrolka od oleju.

chodziło mi o kontrolke od temp. silnika... Olej mam patrzyłem:D płyn chodzący też mam i niewiem czemu się świeci:( może silnik się zatarł-(lub coś podobnego) i trudniej chodzi i się gdzeje?? no nie wiem musze coś z tym zrobić i iść do mechanika ale niewiem jak mam mu to wytłumaczyć...:banghead: pomocy:D

Jak ciagle sie swieci to pewnie jakas zwara tam w czujniku, musisz go znalezc jest na glowicy, pewnie pod takim gumowym kapturkiem. Chyba ze ten czujnik pokazuje jeszcze cos ? Np swieci sie gdy jest za malo plynu, ale jesli mowisz ze w wyrownawczym masz poziom plynu ok to na pewno zwara gdzies w czujniku.

Pozdrawiam