pan starszy1 Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Mam takie pytanko motor się gotuje ale wentylator się nie podłącza GSXR750 .Mam dobry czujnik , nalany płyn , sprawny wentylator bo wszystkie elementy niezależnie działają ale razem ni hu……..ja Myślę ,że to jakieś chochliki czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Moim zdaniem chłodnica jest zapchana, lub niedokońca drożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz01 Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Ja podejrzewałbym pompę cieczy chłodzącej- silnik się gotuje, ale wentylator się nie włącza bo .... chłodnica jest zimna. Sam miałem taki przypadek w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ja podejrzewałbym pompę cieczy chłodzącej- silnik się gotuje' date=' ale wentylator się nie włącza bo .... chłodnica jest zimna. Sam miałem taki przypadek w samochodzie[/quote']jest ciepła ? więc to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Mam takie pytanko motor się gotuje ale wentylator się nie podłącza GSXR750 zrob tak: zdejmij kabel z czujnika w chlodnicy i dotknij do masy obojetnie kiedy, nawet bez odpalania silnika. jak wiatrak chodzi, to znaczy, ze wentylator i prad do niego jest ok. szukaj winy w czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 19 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 to już był i działa czujnik sprawdzony a wszysko razem nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 to już był i działa czujnik sprawdzony a wszysko razem niewniosek: nie gotuje sie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 19 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Tak robiłem zwierając czujnik wentylator działa, ale to nie wina czujnika, bo wykręciłem z identycznego moto i też lipa, czyli nie działa, dlatego chochlik, bo powinno działać a nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Pawel Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ja podejrzewałbym pompę cieczy chłodzącej- silnik się gotuje' date=' ale wentylator się nie włącza bo .... chłodnica jest zimna. Sam miałem taki przypadek w samochodzie[/quote']jest ciepła ? więc to nie tohmmm co masz na mysli mowiac ciepla??? wentylator załącza sie przy ok 95 stopniach wiec dla mnie to nie jest cieple tylko gorące,sprawdz termostat moze nie puszcza plynu albo nie otwiera sie do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 20 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Gdzie może być termostat chyba gdzieś na wężach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Termostat siedzi w obudowie termostatu:). Sprawdz no jeszcze czy masz mase na chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Myślę ,że to termostat dzisiaj będę walczył z tym cholernym sradzidlem naprawdę mam już dosyć tego motocykla Sprawdz no jeszcze czy masz mase na chłodnicy. Jak więcej szczegółów poproszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrdw Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 jeśli chcesz sprawdzić masę na chłodnicy to najlepiej weź miernik (woltomierz) a jeśli nie posiadasz to zrób prowizorkę czyli żarówkę 12V z przylutowanymi przewodami ;) i podłącz jeden przewód do chłodnicy a drugi do plusa zasilania (najlepiej na akumulatorze) jeśli żarówka świeci to masa jest na chłodnicy jeśli nie to sprawdź czy śruby , którymi jest dokręcona nie są przerdzewiałe bo to może powodować izolację i jednocześnie brak masy na chłodnicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Masa na chłodnicy jest niepotrzebna. Włącznik termiczny zamyka obwód. Często chłodnica niema masy bo jest na gumach mocowana. Prawda jest na gumach Myślę ,że jest to termostat ale mam nieszczelny korek czy to ma jakiś wpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Zgadza się, często czujnik zamyka obwód, ale spotkałem się też z czujnikami masującymi (to takie do których dochodzi tylko jeden przewód) i wtedy do mocowania śrub chłodnicy dochodził przewód masowy. Wersja z uszkodzonym korkiem chłodnicy jest prawdopodobna. Jeśli spuszcza ciśnienie za wcześnie to obniża się temp wrzenia płynu. Może dochodzić do tego, że wrze on wcześniej niż włącza się Wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi