Gość Noric Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 witam serdecznie !! mam problem z moim sprzetem. tzn jadac ze stala predkoscia 150-190 km/h czasami dzieje sie tak jakby motor nie mial paliwa a ja mam caly bak ;(( trzymam manetke w jednej pozycji a motocykl zachowuje sie tak jakbym ja wlasnie puscil - no i zwalnia. po czasie dopiero zalapuje i moge jechac dalej.Domyslam sie, zenie chodzi tu o elektryke bo nie strzela z wydechu jak sie to dzieje.(tak mi sie wydaje ze jakby nie mial pradu i nagle go dostal to pewnie by walnelo ogniem z rurki ) Nie wiem co myslec za bardzo! jak ktos tez mial taki problem albo wie co to moze byc prosze dajcie znac!! Pozdrawiam serdecznie !! I szerokiej drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Ja kiedyś tak miałem jak boczna nóżka w czasie jazdy opadała i odcinała zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Gazniki byly czyszczone- moze to tez byc sprawka zbyt malego przekroju przewodu paliwowego. Janek.P.S. jak wygladaja swiece?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noric Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Wlasnie moto ma isc teraz do regulacji.(chociaz ostatni wlasciciel mowil ze gazniki byly czyszczone i synchronizowane - ale na bank mam wyregulowac zawory)szczerze powiem ze swiec nie ogladalem.a co do przewodu paliwowego do postaram sie sciagnac bak i zobacze.moze rzeczywiscie sie zagina albo jest moze przypchany.dzieki za odpowiedz.jakby ktos mial jeszcze jakies inne podejrzenia dajcie znac.pozdrawiam dzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojti Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 stawiałbym na paliwo... z Twojej relacji wyglada to tak ze silnik dostaje zbyt ubogą mieszankę w paliwo i dławi się, warto na początek tak jak piszesz prześledzić obieg.. poza tym jeśli sprzedawała Ci moto obca osoba... nie ufałbym jej zbytnio w to co mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Sprawdź czy nie zagina się przewód doprowadzający paliwo ze zbiornika do gaźników! Bardzo prawdopodobna przyczyna!Jeżeli zagina się, założ na przewód długą sprężynę. Zapobiegniesz w ten sposób zaginaniu się przewodu.Takie rozwiązanie zawsze stosuję w swoich motocyklach. Myślę tu głownie o enduro, gdzie narażenie na zagięcie się przewodu paliwowego jest spore.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 To sa jakies sprezyny na przewody paliwowe??? Szczerze mowiac nie widzialem jeszcze tego na wlasne oczy 8O . W moje Suzi przewod jest na tyle twardy, ze trzeba byloby miec wielkiego pecha, aby zagiac go przy zakladaniu zbiornika. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi