Gość Marcin23 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Juz trzecia swiece mi pozarła moja mz tzn nie ma na niej iskryNie wiem moze to wina swiecy (Izolator) a moze zapłonu A tak wogole to moze ktos wie jak ma byc ustawiony tom znaczy przerwa miedzy elektrodamiu swiecy i przerwa na młoteczku (mam stary zapłon na platynki) Zamierzam kupicswiece boscha i wtedy sie zobaczy. z góry dzienki pozdro wzystkm 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Jeżeli przesadzisz z mixolem, to wtedy świeca będzie dostawała przebicia z powodu odkładającego się nagaru zawierającego sadzę. A sadza to węgiel - przewodnik prądu elektrycznego. Jeżeli dodamy do tego zbyt wysoką ciepłotę świecy która może być w Twoim motocyklu niedogrzana - mamy przyczynę wykańczania świec. W pierwszej kolejności zadbaj o własciwą ilość oleju w paliwie. Następnie sprawdź wartość cieplną świecy - świeca o zbyt wysokiej wartości (zimna) będzie miała tendencje do zarzucania się nagarem i sadzą. Wtedy przebicie mamy na bank.Powodzenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Powinno być w mechanice 2T :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 kup sobie polska swiece "iskra" bosch jest gowno warty ;) gdy kupilem mz wsadzilem nowke swieczke boscha i przejechalem bez awaryjnie 2km i pchalem do domu jakiesz bylo moje wqr***nie gdy patrze na swieczke a iskra ma przebicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 a ja polecam NGK B8HS - problem z iskra znika dla bardziej zamoznych: NGK B8HVX - platynowa koncowka, swiece stoi okolo 50 zeta, ale NAPRAWDE czuc roznice w jezdzie. u nas wszyscy potem na niej jezdzili, spalanie spada o okolo 0.5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi