bartek872 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 czescczy opona 4.0/18 bedzie pasowac do etz 250??i jakodniesc tył w etzcie ??czy naginac ??? ijak naginac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 opona podejdzie a zeby podniesc tyl musisz ciac rame giac a nastepnie zespawac zbedny wysilek bo i tak nic to nieda... zawsze to bedzie etzeta z brzydka dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 No i w dodatku osłabisz konstrukcje, oraz zrypiesz przy tym geometrie ramy. Nie poprawiaj inżynierów, ktorzy ją projektowali. Chociaż robili, to wiele lat temu, to i tak mieli większą wiedzę na temat tego co robili niż Ty czy Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 4.00x18 jeszcze się zmieści, bez ocierania osłony łańcucha. Ja miałem taką oponę (Continental ContiBlitz). Najprostszą metodą podniesienia tyłu jest dospawanie do ramy płaskownika żeby obniżyć punkt mocowania amortyzatora. Pozostanie kwestia wygięcia osłony i ocierania łańcucha o otwory w obudowie silnika.A jak h***o będzie wyglądać to przekonasz się jak to zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Opona 4,00/18 spokojnie wejdzie. Ja mam w swojej z tyłu opne terenową 4,10/18 i nie haczy o osłone łańcucha.Co do podnoszenia tyłu ja mam w swojej podniesiony tak jak pisali wczesniej koledzy ale lekko podcieta i podgieta i wg mnie wygląda o wiele lepiej niz seryjna, oczywiście przerobiłem też mocowanie tylnej lampy i zrobiłem inny błotnik. Wiele razy woziłem pasażerów (jeden wazył 130kg) i zaden spaw nie puścił. Jak jest dobrze zespawane to bedzie ok. Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Nie rób takiej kaszany bo to szkoda pracy tylko. Czemu wszyscy sie uwzieli i z mz każdy robi ścigacza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi