Gość janosikkk Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Witam.Jakie moga być luzy zaworowe w gr bo serwisówek na temat tego moturu w necie brak(jak ktośma to prosze o kontakt). Jeszcze jedna sprawa.Kupiłem w niemczech za grosze to cudeńko z walniętym rozrządem.Rozebrałem, no i krzywe zawory ssące .Dlaczego, bo sie napinacz rozpier...(pękła sprężyna ,zagiąć ją i wsadzić to nie problem ale i tak wole kupić fabryczny) ,przeskoczył łańcuch i zawór walnął o zawór.Wsio by było fajnie,napinacz bym juz dawno kupił tak jak już zrobiłem z zaworami ,ale na holenderskim forum w jednym z postów jakiś typ zawraca dupe że mu napinacz(tego czy nowy czy własnoręcznie naprawiany nie wiem) co 4000km sie sypał.Mój napinacz ma jeszcze 2/3 rezerwy(jak osiada na ślizgaczu) moto ma 42000km przebiegu(w niemczech jeżdziła na nim baba a w książce serwisowej aż w oczy kłuje od pieczątek) i w żdnym polskim warsztacie motur jeszcze nie był.Wałki prawie jak nówki,żebatki podobnie,łańcuch ma mniej niż ustawowe maximum 128.9mm na 21 ogniwach(wiem to ze szczątkowej serwisówki) i nie jest nigdzie pogięty czy choćby zarysowany po przeskoku.Innymi słowy - poza rozrządem wsio oki.Prosze o pomoc bo miałęm zamiar kupić nowy napinacz za 325zeta(z salonu suzuki) , ale jak te 325zeta ma sie iść pier.. po 4000km to ja też to pier.. Może to tylko fabryczny wybryk bo tylko jeden gość sie na to skarżył a konkretnej odpowiedzi na temat brak?!?!??Wszelkie informacje ,recepty i kontakt posiadaczy mile widziane.Pozdrawiam. PSMaj ,a ja siedze w garażu.... :? Pozdro dla wszystkich posiadaczy,a tak w ogóle to ilu nas jest w Polsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Kupuj nowy napinacz, ale ja polecił bym ci także zakup nowego łańcucha, tak dla świętego spokoju. Sądzę, że ten holender natknął się na jakąś padlinę... Ps. Jeśli zawory się zgieły, to uszkodzone są także prowadnice zaworowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janosikkk Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 dzieki za odpowiedżale teraz trafiłem na jeszcze większą mine.... ;) Dałem zawory do dorobienia(wcześniej napisałem że kupiłęm bo myślałem że koleś wie co robi...) i kutas już zdążył spie**olić jedną pare zaworów.Jeszcze mi ku*wa głowice od 2 tygodni trzyma i twierdzi że za spierdoloną przez niego robote musze zapłacic.Więcej włącznie z adresem warsztatu napisze jak epizod sie zakończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandziur Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam Wszelkie informacje ,recepty i kontakt posiadaczy mile widziane. się kontaktuję, serwisowke mam oczywiście(fabryczna in inglisz). pzdrAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 To watek sprzed 2 lat. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi