zwierzak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam Mam pytanie odnośnie luzów zaworowych i objawów wynikających z złych odległości między nimi. Jakie sa objawy gdy luzy sa za duże, a jakie są gdy za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Przy zbyt dużych luzach błyskawicznie można uszkodzić dźwigienki zaworowe a to dużo kosztuje a z kolei prze drastycznie małych luzach powypalasz gniazda zaworowe. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A jak np przy schodzeniu z wysokich obrotów tak mniej więcej od 4 tyś zaczyna sobie prychać, a czasami strzeli. A mniej więcej przy 2 tyś ma ochotę gasnąć sobie. Dodam iż zawory były regulowane ale nie wiem czy nie za mocno. Poniewaz w serwisówce jest napisane, że ssace mają mieć 0,1m a te zostały wyregulowane tak, że listek 0,1 wchodzi ale z trudem czyli bardzo ciasno. I nie wiem czy znowu nie trzebą będzie im tym razem poluzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 NX650 na ssaniu ma mieć 0.10a wydech 0.12na luźny listek Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jak sa za duże to klepie a jak za małe to kłopoty z rozruchem zwłaszcza ciepłego silnika.Akurat np. w Yamahach z serii FZ czy FZR jak sa za male luzy to ciezko pali jak jest zimny a bez problemow gdy sie rozgrzeje.Przypuszczam ze jest wiele motocykli w ktorych jest tak samo.Ja tak mialem w FZ750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi