Gość SirAdam Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Podcisnienie dostaniesz po obydwuch stronach pod puszka z filtrem powietrza,ach co bede duzo gadal, zdjecie mowi wiecej niz 1000 slow :banghead: Jakby jeszcze cos bylo niejasne to pytaj. Acha, obojetnie ktory wezyk wezmiesz, ale nie mozesz go "otwarty" pozostawic , wiec najlepiej przeciac i wstawic majy trojnik (od akwarum)i wezyk z podcisnieniem spowrotem do filtra powietrza, a z trojnika do Scottoiler. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizka Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 ach co bede duzo gadal' date=' zdjecie mowi wiecej niz 1000 slow [/quote'] Dzięki w imieniu Majora, wydrukowałam i przekażę, będzie mial chłopak co robić całą niedzielę :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Czy po podłączeniu urządzenia nie trzeba jeszcze przeregulować motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Czy po podłączeniu urządzenia nie trzeba jeszcze przeregulować motocykla? Nie. VFR jest na wtrysku, i wszystko reguluje za pomoca sondy Lambda.Zreszta jak podlaczysz Scottoiler pod podcisnienie to nie zmieniasz niczego w kofiguracji, wiec nie musi byc nic regulowane (nawet gdyby to byl gaznik) Mam nadzieje ze moje zdjecie Ci pomoglo/pomoze w instalacji Scottoiler ? SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuk Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Mam zamontowany Scottoiler w fireblade, i nie jestem z niego szczególnie zadowolony. Łańcuch wygląda na wilgotny, czysty i dobrze nasmarowany, a w rzeczywistości tak nie jest. Ostatnio odnotowałem nieprzyjemne stukanie w okolicy lewego podnóżna, wystraszyłem się, ale zorientowałem się, że to łańcuch. w dwuch miejscach 3 ogniwa praktycznie się nie ruszały. Otórz końcowa dysz Scottoiler-a "zakrapla" tylko jedną stronę łańcucha, i niby olej się rozchodzi na cały łańcuch, ale nie do końca tak jak powinien. Dopiero po urzyciu starego poczciwego chainwax-u castrola, wszystko wróciło do normy. Poza tym Scottoiler zaleca dwa rodzaje oleju do smarowania, jeden na chłodniejsze dni, a drugi na lato. Ten pierwszy ma zakres chyba od 15-25 stopni, a letni od 25 w góre. Ten pierwszy jednak zimą jest strasznie gęsty (już teraz nie działa jak trzeba), a ten letni jest rzadki, jak woda i okropnie brudzi... Mi do gustu nie przypadł, ale co kto lubi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja tez nie jestem fanem Scottoiler, sa lepsze systemy.Teraz zima bede montowal system McCoi.Zaleta jest ze ma on pompe i jest obojetne jaki gesty olej jest - dozowanie jest zawsze takie same. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebavfr Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam ja też nie mam dobrego zdania o Scottoiler dlatego też używam starej dobrej metody a mianowicie smaruje łańcuch pędzelkiem i olejem, moż jest przy tym trochę więcej roboty ale to jest jedyny minus. Do plusów można zaliczyć długowieczności zestawu napędowego, znajomy na jednym zestawie w VFR zrobił już 50tyś i jeszcze jeździ. :) :) seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UxY Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam :) Chciałem wszystkicj fanów motocykli z serii VFR zaprosić na VFR Fan Club Poland. Strona www jeszcze młoda ale rośnie jak na drożdzach, powoli uzupełniam materiały (takze zdjecia i opisy uzytkownikow VFR z całej Polski). Znajdziecie tam także VFR-Forum które trzeba troche rozruszać ;) Także wszystkich chętnych do obejrzenia/pisania/działania zapraszam, wszelkie pytania dawac tutaj albo najlepiej na [email protected]. Oto adresy: Strona:http://www.vfr-fcp.up.pl Forum:http://www.vfr-forum.up.pl (na forum można wejść także ze strony) Zapraszam serdecznie iPozdrawiam UxY ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Błędy ortograficzne w dziale "Historia VFR" sprawiają ,że odechciewa się czytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UxY Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 no niestety prace nad strona trwaja, błędy tez sa poprawiane powoli, a ze ja niestety sa poparwic tego nie moge to trwa, juz niedlugo wszystkie znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naked-fan Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 stronka jest wporządku,ale musisz zrobić coś z literówkami i polskimi znakami bo to może zniechęcić do czytaniaa strona początkowa z dźwiękiem jest świetna :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UxY Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 no juz wikększość błędów jest poprawiona ;) neewsy jeszcze ale to przy okazji :evil: Historia ito są jak w porządku :) Niestety mam taka przypadłosc cholera a jak to pisałem nie miałem worda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 strona dopiero raczkuje dlatego nie ma co byc sceptycznym. jak rozwinie skrzydla to mysle ze bedzie to kawal dobrej roboty, ale na to trzeba czasu (nie od razu Krakow zbudowano). wszystko zalezy od Ciebie - musisz poprawic bledy ortograficzne - to rzecz ktora nie ma prawa miec miejsca tymbardziej na poczatku dzialalnosci strony [zniecheca ludzi] - proponuje aby zdjecia otwieraly sie w nowej stronie - menu po lewej stronie jest troche nieczytelene - proponuje odzielic kazdy link przerwa i tak to rozplanowac aby tekst odnosnika zmiescil sie w jednej linii Pozdrawiam i zycze powodzeniaMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UxY Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 dzięki za rady z pewnością wezmę je do siebie :) nad popraw menu już pracuje, ale o otwieraniu fotek w nowych oknach nie pomyślałem ;) ale będzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 strona moze byc, jak zrobie tjuninka to na wiosne wysle foty do zamieszczenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi