Mario_90 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Witam! Mam silnik na dotarciu i chciałbym wlewać do benzyny jakiś półsyntetyk (MOBIL EXTRA 2T). W jakim najlepiej stosunku mieszać ten półsyntetyk z benzyną podczas docierania, a później jaki stosunek po dotarciu? Silnik od Jawy 50! Z góry odrazu dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 po dotarciu nominalnie 1:30(przewidziane jest to dla mixol albo lux10), podczas docierania jak lejesz mobila to taka proporcja wystarczy a po dotarciu 1:50 i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 po dotarciu nominalnie 1:30(przewidziane jest to dla mixol albo lux10)' date=' podczas docierania jak lejesz mobila to taka proporcja wystarczy a po dotarciu 1:50 i powinno byc ok[/quote'] srututu tak jest w nowych silnikach :]jesli mnie pamiec nie zawodzi, to podczas dotarcia 1:25 , (nie miksolu), a po dotarciu 1:30 (nie miksolu), te proporcje 1:50 to pisza na opakowaniu oleju, i tyczy sie to nowych motorow, z tego co pamietam to jest tam nawet zmianka, jesli producent nie zaleci inaczej, a zaleca :] P.S.Tak wogole to nie lej miksolu,a z tego co wiem lux 10 to olej do skrzyni biegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroBoy Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Strzeż się miksolu to mega syf. A co do proporcji to myśle tak jak Anarch ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Strzeż się miksolu to mega syf Bez przesady, ja od zawsze jeżdzę na miksolu i nigdy nie nażekałem na ten olej, nie miałem problemu z nagarem itd. A miksol lałem do motorynki, komarka, jawy, leję teraz do MZ i też nie mam żadnych problemów, więc chyba taki zły nie jest, ale oczywiście nie mam nim przeciwko, żeby lać droższe oleje ;) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 po dotarciu nominalnie 1:30(przewidziane jest to dla mixol albo lux10)' date=' podczas docierania jak lejesz mobila to taka proporcja wystarczy a po dotarciu 1:50 i powinno byc ok[/quote'] srututu tak jest w nowych silnikach :]jesli mnie pamiec nie zawodzi' date=' to podczas dotarcia 1:25 , (nie miksolu), a po dotarciu 1:30 (nie miksolu), te proporcje 1:50 to pisza na opakowaniu oleju, i tyczy sie to nowych motorow, z tego co pamietam to jest tam nawet zmianka, jesli producent nie zaleci inaczej, a zaleca :']Dokladnie. Przy 1:50 zatrzesz silnik. Wlasciwosci smarne Mobila nie roznia sie az na tyle od Mixolu, zeby mozna bylo prawie o polowe zmniejszyc ilosc oleju! P.S.Tak wogole to nie lej miksolu,a z tego co wiem lux 10 to olej do skrzyni biegowW czasach, gdy olej klasy Mixolu byl marzeniem kazdego posiadacza dwusuwa, do benzyny lalo sie Lux10. Kopcilo to nieziemsko, nagaru zostawialo tony ale nie bylo niczego innego.Do dzis pamietam jak sasiad ruszal spod bloku swoja Syrena - robil zadyme na cala ulice ;). Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi