zazu Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Mam pytanko Czy mozna odlaczyc dozownik oleju z mojego motoru( aprilia af-1 125) bo w chwili obecnej zepsula mi sie linka, zamowilem druga, ktora okazala sie niewlasciwa i do momentu zakupu drugiej linki chcialbym odlaczyc dowzownik i lac olej do zbiornika z paliwem tak jak w typowych mz simsonach i komarkachA druga sprawa jaki powinien byc stosunek oleju do benzynyWlasnie wymienilem tlok i zakupilem olej castrol R2 racing full syntetyc Z gory dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Niestety nie radzę uruchamiać tego silnika na mieszance bo nie wszystkie elementy są wtedy dobrze smarowane.Miałem takie przypadki z silnikem RGV250 gdzie w czasie jednego sezonu padły dwa wały korbowe z powodu niedosmarowania.Zmień dostawcę części jeżeli chcesz używać sprzęt.W normalnych warunkach powinni Ci dostarczyć linkę w ciągu tygodnia.Pozdro Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 A znasz moze takich dostawcow :?: Pisalem do Warszawy i termin realizacji 3-4 tygodni wiec kolorowo nie jest :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Popieram propozycje Piotrka. Mógłbyś w sumie jeździć na odłączonym dozowniku (gdyż niektórzy producenci olejów wręcz zalecają wstępne mieszanie oleju w zbiorniku paliwa), ale sam system dozujący olej też musiał byś odłączyć, gdyż może się zatrzeć. Więc zamiast się martwić o proporcje mieszanki, odstaw sprzęt ana jakiś czas i poczekaj na linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 i to bedzie najrozsadniejsze rozwiazanie Tylko kurcze skad wziac linkeMacie moze jakies kontakty kto sprowadza lub posiada czesci do Wloskich motocykli :?: Bedzie wdzieczny za kazdy namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi